Brug Apples lækre tastatur til Windows

Hvis man har en Mac computer, så har man selvfølgelig ingen problemer med at bruge Apples ultra tynde tastatur , der er lavet af aluminium og med nogle meget tastevenlige flade taster. Men hvad hvis man bruger Windows? Kan man så også bruge det lækre tastatur fra en Mac?

Ja man kan faktisk godt bruge et Mac tastatur til en PC der kører Windows, men hvis man vil have det optimale ud af det, så er der lige at par tweeks der skal laves først, det kigger vi på i det følgende. Men hvorfor skulle man dog gå ud og bruge 400 kroner på et tastatur som slet ikke er lavet til Windows? Jo det kan der være flere grunde til. Det ultra tynde aluminiums tastatur er flot og stylish, men den største bevæggrund for at bruge et Mac tastatur til Windows, er at det er fantastisk godt at skrive på. Tasterne er flade og ikke mere end et par millimeter høje, og det er rigtig godt hvis man har tendens til at lave taste fejl eller at ens fingre snubler over tasterne.

Det er selvfølgelig ikke alle som vil synes det er fantastisk godt at skrive på, og hvis man føler sig godt tilpas med et klassisk brødkasse-tastatur, så er der jo ingen grund til at forsøge sig med en Mac tastatur på en Windows PC.

Egentlig er forskellen på et PC tastatur og et Mac tastatur ikke så stor, det er først når det kommer til specialtasterne at der er forskel. For eksempel Sidder Windows tasten der hvor man normalt har Alt tasten og der står ”cmd” på tasten i stedet for et Windows symbol. Og Print Screen, Scroll Lock, Insert og Pause tasterne er der slet ikke, og multimedie tasterne fungere heller ikke under Windows.

Der findes dog en smart og nem løsning på de manglende taster og funktionalitet, og det er et lille program med navnet SharpKeys. Med SharpKeys kan man nemt foretage nogle ændringer i registreringsdatabasen, som gør det muligt at få udvalgte taster til at opfører sig som andre taster. Så savner man nogle taster eller gerne vil flytte lidt om på deres placering så kan det hurtigt løses med dette program. Jeg bruger for eksempel ofte Print Screen til at lave screen dumps, så derfor har jeg programmeret F13-tasten til denne funktion, den ligger nemlig lige der hvor Print Screen plejer at ligge. F7-F12 er programmeret til de multimedie funktioner som i forvejen er vist på tasterne, og nogle af de andre F-taster har jeg lavet om til at starte web, mail, lommeregner osv. Der er nok af F-taster som kan bruges da et Mac tastatur har hele 19 F-taster.

Et andet program som også kan ændre på tasternes funktion er AutoHotKeys, som giver endnu flere muligheder for at ændre på tasterne, eller lave HotKeys som starter ofte brugte programmer eller emulerer taste kombinationer og museklik. Flere funktioner betyder også er det er en lille smule mere komplekst at bruge end ShartKeys.

Links:
Programmet SharpKeys som er gratis.
Programmet AutoHotKeys som også er gratis.

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
Informativ Windows
15. november 2016