Test din skrivehastighed

Vil du gerne vide hvor hurtig du er på et tastatur eller blive endnu hurtigere? Så er her en side som er rigtig god til at teste din skrivehastighed med. Siden hedder 10fastfingers, og er nyttig til både at teste skrivehastighed med og hvis man ønsker at blive hurtigere på tastaturet.

Skrivetest og blindskrift

Når man går ind på skrivetesten i 10fastfingers, kan man vælge hvilket sprog man ønsker at teste sin skrivehastighed på, og her er der heldigvis også mulighed for at vælge dansk. Og så går man ellers bare i gang med at indtaste de ord som vises på skærmen, hvorefter man får vist sin score.

I den almindelige skrivetest står de ord der skal indtastes som selvstændige ord, og ikke som hele sætninger der giver mening. Det betyder at man ikke kan læse en sætning og så bare begynde at taste løs. Hvis man har behov for at kigge på tastaturet mens man skriver, så giver det naturligvis en noget langsommere tid, fordi man skal side og kigge op på skærmen mellem hvert ord man taster – så denne øvelse forudsætter at man kan skrive på tastaturet uden at kigge væk fra skærmen, kan man ikke det så er det til gengæld er det en god øvelse i blindskrift.

Det er dog muligt at lave sin helt egen skrivetest, hvor man kan bruge en hvilken som helst tekst som man selv indsætter i testen. Denne test kan derfor give et mere retvisende billede af ens skrivehastighed, hvis man ikke er god til blindskrift.

Siden tilbyder også skrivekonkurrencer hvor man kan teste sin skrivehastighed mod andre. Det er en sjov måde, at øve sig i at skrive hurtigere på tastaturet.

Test tastaturet på din kommende computer

Der kan være stor forskel på hvor godt man skriver på et givet tastatur, nogen foretrække et klassisk tastatur med dybe taster og andre kan bedre lide de mere flade taster som kun bevæger sig få millimeter som på f.eks. Apples MacBook. Det kan være svært at afgøre hvor godt man skriver på et tastatur ved bare at trykke lidt på tasterne i butikken, men ved at bruge 10fastfingers.com kan man bedre sammenligne hvor hurtigt og med hvor få taste fejl man kan skrive med de forskellige tastaturer på de forskellige notebooks.

Hvis man skriver meget på sin computer så er det faktisk ikke uvæsenligt hvilket tastatur computeren har, så det giver her god mening at teste tastaturet med en siden som 10fastfingers, inden man træffer et valg om køb af notebook eller eksternt tastatur.

Bliv hurtigere på dit tastatur

Hvis du gerne vil blive hurtigere på dit tastatur uden at lave tastefejl, så kan du selvfølgelig bruge 10fastfingers til at øve sig med, men selvom det er en fantastisk side som er helt gratis at bruge, så er det ingen erstatning for et skrivekursus, som ikke bare tester din skrivehastighed, men også underviser i hvordan man bedst muligt bruger sine 10 fingre på tastaturet. En sådan kursus kan findes på www.keyboardpro.dk, hvor et års adgang i skrivende stund koster 198 kr.

Link: 10fastfingers.com

Kategori:
Websider
-
Tags:
tips Udvalgte
21. november 2019