Dyst – rigtig godt dansk quizspil

Quizspil er populære på tværs af alle generationer, og der findes mange gode quizspil som man kan spille på sin mobil – både for sig selv og mod andre. Nogle af de bedste quizspil kombinere forskellige gameplay-elementer med hinanden så man skal bruge både stategi og paratviden.

Dyst! er navnet på et vaskeægte dansk quizspil, og så er det både rigtig godt og fuldstændig gratis. Og her dækker ordet gratis ikke over in-app køb eller reklamer som afbryder spillet hvert femte minut, nej det er faktisk helt gratis som i GRATIS. Grunden til du frit kan kan hente og spille det uden in-app køb og reklamer, er at spillet er udgivet i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og er støttet økonomisk af A.P. Møller Fonden. Og det er udkommet sammen med danmarkshistoriens største bogserie om danmarkshistorien, som består af 100 illustrerede bøger –  dem kan du læse mere om her, hvis du har lyst.

Dyst! quizspillet handler også om danmarkshistorien med spørgsmål om popkultur, kongelige, kendisser, dagligdagsliv, krig og meget mere samt en særlig kategori om netop din egen ungdom. Det gælder selvfølgelig om at have en god paratviden om danmarkshistorien, men det er ikke nok at kunne svare rigtig på flest spørgsmål, da der også er et element af strategi indbygget i spillet. Her er nemlig et spillebræt hvor det gælder om at indtage og omringe 8 felter på spilbrættet. Undervejs kan man dog miste sine point igen, hvis modstanderen erobrer ens felter, der er dog muligheder for at styrke sine chancer ved at foretage forskellige stratetiske valg. Så du skal bruge både din viden og dine strategiske evner for at få sejren i hus.

Det kunne måske umiddelbart lyde lidt kompliceret, men det er det ikke. Det er faktisk nemt at gå til og komme i gang, og så er spillet bygget så alle i familien har en fair chance for at vinde uanset om man er teenager, bedsteforældre eller midt imellem.

Spillet kan spillet på flere forskellige måder. Du kan spille det i en online-duel med en andet tilfældig spiller, du kan også vælge at spille direkte mod en ven, eller du kan spille det med flere spillere hvor i sidder sammen om én mobil eller tablet.

En af folkene bag spillet er Søren Hein Rasmussen der er tidligere historielektor ved Aarhus Universitet, og han har stået for at forfatte de mere end 2500 spørgsmål i quizspillet, der handler om begivenheder i danmarkshistorien som har fået stor betydning for vores liv i dag.

”Uanset om du synes, at konger, krige og katastrofer er sagen eller er nostalgisk omkring julekalenderen Absalons Hemmelighed, så har spillet noget til dig. Det gør historien til en lærerig legeplads, hvor vi møder hinanden i øjenhøjde, og hvor teenagedatteren også kan vinde over sin far, fordi hun får gavn af sin egen alder, sine styrker og interesser,” udtaler MegaNørds Søren Hein Rasmussen.

Du kan her under se en kort video hvor Søren Hein Rasmussen fortæller mere om quizspillet Dyst!

Dyst! quizspillet er tilgængeligt på både Android-mobiler og tablets og på iOS enheder som iPhone og iPad. Her under finder du links til de to app-butikker, alternativt kan du søge efter Dyst! direkte i mobilens app-butik.

Links:
Download Dyst! quizspillet til Android her.
Download Dyst! quizspillet til iOS her.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios kultur spil underholdning
20. december 2017