Genopdag musikken fra din ungdom

Hvis du syntes moderne musik lyder lidt som en omgang masseproduceret støj, så er en rejse tilbage i tiden med Spotify’s tidskapsel måske noget for dig.

Spotify har nemlig lavet en lille musikalsk tidskapsel med hits baseret på musik fra din egen ungdom, det forudsætter naturligvis at du er gammel nok til at din ungdom ligger lidt tilbage i tiden og, at du altså ikke har din egen forestående konfirmation lige om hjørnet.

Du kan komme direkte til tidskapslen ved at gå til timecapsule.spotify.com. For at bruge siden er det nødvendigt med en Spotify konto, men det virker uanset om man har en betalt Premium konto eller en gratis konto. Har du ingen Spotify konto, så er der mulighed for at oprette en, men selvom det da er en sjov lille funktion, så er det heller ikke så spændende, at det er besværet værd med at oprette en konto alene af den grund.

Når du er logget ind, så opretter Spotify’s algoritme en personlig playliste med 30 numre. I mit eget forsøg med den musikalske tidskapsel, ramte algoritmen ganske godt de musiknumre som som har været en del af min ungdom (som snart ligger en del år tilbage). Nogle af musiknumrene var noget jeg aktivt lyttede til, mens andre bare er noget jeg uundgåeligt har lyttet til i radioen. Og et par af dem ligger faktisk stadig på nogle af mine egen oprettede playlister.

Det er en sjov måde lige at få præsenteret en personlig playliste fra sin ungdom, men omvendt er der ikke noget revolutionerende ved det, og det er nemt at finde og genopdage sin ungdoms musik med en hvilket som helst musik-streaming service.

 

Kategori:
Websider
-
Tags:
kultur Udvalgte underholdning
19. november 2019