Stop Windows i at snage i dit privatliv

Microsoft har siden lanceringen af Windows 10 gjort det nemmere, at få kontrol over privatlivsindstillingerne i Windows. Men som standard snager Windows lidt for meget i brugernes privatliv, efter min mening, og det er heller ikke helt åbentlyst hvor og hvordan man begrænser de oplysninger som sendes til Microsoft – men her får du en app som kan hjælpe.

Hvis du gerne vil stoppe Windows i at snage mere end nødvendigt i dit privatliv eller bare have en bedre forståelse af hvordan dine privatlivsindstillinger er indstillet i Windows, så kan programmet O&O ShutUp10 hjælpe. O&O ShutUp10 er helt gratis for private og så behøver man ikke engang installere det, det kan blot downloades og køres direkte.

Når man har downloaded og startet programmet bliver man præsenteret for et vindue som viser alle privatlivsindstillinger ét samlet sted. Det kan godt virke lidt overvældende med så mange indstillingsmuligheder, men hvis man klikker på teksten ud for hver indstillingsmulighed, så får man en fin lille beskrivelse af hvad denne funktion gør. De forskellige indstillinger er grupperet under privatliv, app privatliv, sikkerhed, synkronisering, Cortana osv. Og man kan ud for hver indstilling se om det er en anbefalet indstilling eller ej. Så selv om det er en lang liste, så er det forholdsvist overskueligt at gå til, og ihvertfald langt bedre end de indbyggede indstillingsmuligheder i Windows.

Hvis man ikke gider gennemgå samtlige indstillinger eller det er svært at forstå hvad der giver mening at tillade og hvad man bør blokere, så er det nemt at lade O&O ShutUp10 indstille deres anbefalede indstillinger. Det gør man ved at klikke på “Actions” og så vælge “Apply only recommended settings”.

Selvom det måske kan virke lidt skræmmende med alle de data Windows indsamler og sender videre til Microsoft, så skal man huske på, at meget af det faktisk er for at give en bedre brugeroplevelse på den ene eller anden måde. Og sætter man nogle indstillinger forkert så kan det tilmed bidrage til en foringelse af sikkerhed og privatliv – så hvis man ikke har helt styr på hvad man gør, bør man holde sig til de af programmet anbefalede indstillinger, eller også bare lade Windows styre det selv, og have tillid til måden Microsoft bruger dine data på.

Men da noget også bare er til for at tjene lidt ekstra på dig, og det ikke er alt som direkte gavner dig, så er det rart selv at kunne have kontrol over det, og det tilbyder dette program som samtidig kan give en fornuftig forklaring på nogle af indstillingsmulighederne (dog desværre kun på engelsk).

Du kan hente O&O ShutUp10 gratis her:
www.oo-software.com/en/shutup10

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
Windows
16. august 2018