pengegave - Gave i mobilepay

Giv en pengegave med MobilePay

Der er efterhånden rigtig mange som ikke ligger inde med kontanter længere. Betalinger i butikker sker med kort eller mobil, og når vi skal overføre penge til hinanden så foregår det også digitalt, med services som f.eks. MobilePay. Men hvad så hvis man vil give penge i gave?

Det med pengegaver har MobilePay netop lanceret en løsning på, eller det vil sige man har jo hele tiden kunne overføre penge til andre via MobilePay, men det er jo ikke så “gaveagtig” som et fint kort med et par pengesedler indeni. Og det er her den nye funktion kan hjælpe til, man opretter nemlig en gave i MobilePay app’en, hvor man så får en kode kan indsættes i et fysisk kort. Koden kan modtageren så bruge til at indløse pengene via sine egen MobilePay app.

Det er også muligt at lave en pengegave uden brug af et fysisk kort. Her laver man pengegave med en virtuel selvvalgt indpakning og en personlig hilsen, hvorefter man vælger hvornår modtageren skal have sin gave i MobilePay.

Nu kan man jo diskutere hvor personlig en pengegave egentlig er, men faktum er at det er populært både at give og modtage penge som gave. Mange unge bruger i forvejen deres penge på virtuelt forbrug i f.eks. spil og til musik og film. Og en You-Gov-undersøgelse MobilePay har fået lavet, viser at der allerede er 12 % af danskerne som har benyttet MobilePay til pengegaver som fødselsdage, konfirmation og bryllup indenfor det seneste år. Så der må jo være et marked for en bedre måde at give digitale penge som gave.

Og for MobilePay er det i hvert fald en bedre måde, for mens det er gratis at overføre penge mellem private brugere, så koster pengegave-servicen 5 kroner for hver gave man giver. Så selvom det ikke er dyrt, så er det heller ikke gratis.

Sådan giver du pengegaver med MobilePay

1. For at give en pengegave går du ind i MobilePay app’en og vælger menu
2. Herefter vælger du punktet Gaver

3. Nu vælger du så den “indpakning” som bliver vist når modtageren får gaven. Indpakningen består af en lille animation.
4. Efter du har valgt en indpakning, trykker nu “Næste”
5. Nu Kan du så indtaste beløb samt en lille hilsen til modtageren.

6a. Når du har indtastet din hilsen trykker du på “Næste”. Hvorefter du nu får to valgmuligheder. Den ene er at sende som en digital pengegave, som vist herunder. Her skal du blot vælge modtager og hvornår gaven skal leveres. Når det er gjort kan du trykke “Næste” hvorefter du kan fuldende købet.

6b. Alternativt kan du vælge punktet “Giv med gavekode”. Det er denne metode du skal vælge, hvis du vil bruge et fysisk kort som du selv kan overrække. Vær opmærksom på at gavekoden kun er gyldig i 30 dage, derfor er det bedst at foretage købet tæt på den dato som kortet skal overrækkes. Og samtidig bør man skrive i kortet at koden skal indløses inden for de x antal dage der er tilbage.

7. Herefter trykker du “Næste”, hvor du kommer til en side hvor kan se det køb du er ved at foretage. Her skal du afkrydse feltet “Jeg har læst og acceptere købsbetingelserne”. Hvis du har valgt en gavekode til et kort du selv giver, så husk at notere gavekoden som du selv skal skrive i kortet.

Når modtageren har indløst en gavekode, vil du få besked om det, hvilket selvfølgelig er rart, så man ved at det har virket.

Sådan indløser du en gavekode fra MobilePay

Indløsning af en gavekode er ganske nemt.
1. Inde i MobilePay app’en trykker du på menu

2. Herefter vælger du Gaver

3. Og nu kan du så indlæse din pengegave ved at udfylde den gavekode du har fået.

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
6. juli 2021