GoodSync: Synkronisering og backup uden Cloud

Har man kun sine vigtige filer på en computer og de værdifulde billeder på den smartphone de er taget med, så løber man en stor risiko for at miste værdifulde og vigtige data. En harddisk i computeren kan gå ned, man kan komme til at slette filer ved en fejl, eller man kan miste sin mobil – der er så meget som kan gå galt med de digitale minder og dokumenter. Heldigvis er der mange muligheder for at synkronisere filer mellem enheder eller tage backup af sine filer, en af de muligheder er at gemme sine data i skyen eller via cloud services, som det også kaldes. Og det er da også rigtig smart med services som Dropbox, iCloud, OneDrive osv. men har man mange filer, så kan det hurtigt blive dyrt. Et Dropbox Pro abonnement koster f.eks. næsten 800 kroner om året, og det er hvert år.

Men der findes alternativer til det kostbare cloud lager, og en af dem er GoodSync. Med GoodSync kan man automatisk tage backup eller synkronisere email, fotos, musik, dokumenter og andre vigtige filer. Synkroniseringen foregår via peer-to-peer hvilket vil sige at filerne udveksles uden brug at Cloud services. På den måde kan man sikre at de samme filer er på en stationær computer, en bærbar, en backup disk, en tablet og en mobiltelefon. Det er selvfølgelig ikke sikkert man ønsker alle filer fra computeren på mobilen, så det er naturligvis muligt at vælge hvad der skal synkroniseres hvorhen.

Da dataerne kan udveksles direkte over ens eget hjemme netværk går det også hurtigere, end ved cloud lagring, hvor filerne typisk sendes til en server i udlandet. Cloud giver dog den fordel at alle data er lagret et centralt sted ude i skyen, på den måde behøver alle enheder ikke være tændt samtidig for at synkronisere, og backuppen ligger et decentralt sted. Så der er fordele og ulemper ved begge løsninger.

Der er ingen faste udgifter til GoodSync, men det koster et mindre beløb for hver licens man ønsker til Windows, Mac og Linux computere, mens versionerne til Apples iOS og Android enheder er gratis. Der findes en gratis udgave som dog er begrænset, men som er ganske udmærket til at teste om GoogSync nu også er den rigtige løsning og virker som forventet, inden man investerer i softwaren – så test det først :-)

Du kan læse mere om GoogSync eller downloade test versionen via www.googsync.com

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios PC tips
15. november 2016