Hjernegymnastik: App forbedre hjernens hukommelse og reaktionsevne

Apps & services : , ,

Når vi bliver ældre falder vores hjernefunktion, det går ud over blandt andet hukommelse, koncentration og reaktionsevne. Men noget tyder på at hjernegymnastik kan hjælpe med at bevare disse vigtige funktioner.

Der findes mange apps og websider som lover at booste hjernens funktioner gennem hjernegymnastik i form af øvelser og små minispil, men de er ikke lige gode alle sammen. Her kigger vi på en af de bedre af slagsen, den hedder Peak og bruger en kombination af neurovidenskab, teknologi og sjov for at holde de små grå aktive og bruge deres fulde potentiale.

Men virker den slags hjernetrænings apps nu også? Det er der lavet en del undersøgelser på, og det tyder på at det faktisk har en effekt for folk over 50 år, mens unge ikke rigtig oplever nogen kognitiv effekt ud over de bliver bedre til at spille selve spillet.

Så har man nået en vis alder, så kan en app som Peak tilsyneladende være et godt træningsredskab til hjernegymnastik, så man holder hjernen i topform. Men selve underholdningsværdien i de forskellige spil og opgaver kan være underholdende nok for alle.

Eksempler fra hjernegymnastik appen Peak

Et par screenshots fra hjernetrænings appen Peek. Her vises et valgt trænings mål, et minispil og en præstationsindsigt over ens udvikling.

Peak appen findes til både iPhone og android mobiler, og er prisbelønnet af begge producenters app butikker. Den består af en række minispil, der tester forskellige mentale færdigheder som fokusering, hukommelse, problem løsning, reaktionsevne med mere.

Appen har en indbygget coach som udfordre dig med nye hjerneøvelser, motivere dig og vise hvordan din hjerne udvikler sig over tid ved brug af flotte grafer.

Det er gratis at downloade appen og bruge en del af funktionerne, men der er selvfølgelig også en forretningsmodel som skal sikre en indkomst til udviklerne og i dette tilfælde er det et tilbud om et abonnement på en PRO konto som koster omkring 23-39 kroner om måneden alt efter hvilket abonnement man vælger. For det får man så adgang til endnu flere spil og aktiviteter, samt mere skræddersyede hjernetrænings rutiner og bedre analyser, men man kan sagtens få glæde af appen uden abonnement – selvom man bliver mødt af en irriterende opgraderings skærm flere forskellige steder i appen.

Når man har downloaded Peak appen, skal der oprettes en brugerprofil, det kan gøres med e-mail login eller facebook login. Herefter bliver man spurgt om hvilke kognitive evner man ønsker at træne, så man kan holde fokus på lige netop de områder man synes trænger til lidt hjernegymnastik.

Alt i alt en rigtig god app til hjernegymnastik, og ligger man aldersmæssigt i målgruppen kan det vise sig at være god tid brugt.

Her er en kort video som viser en lille teaser om Peak:

Hent Peak appen her:
Peak – hjernetræning til iPhone
Peak – hjernetræning til Android