Berømte citater

Folk elsker citater. Et godt citat kan være inspirerende, det kan bruges som understøttelse af et argument eller blot som videregivelse af andre folks visdom. Forfattere bruger citater i deres bøger, foredragsholdere gør brug af dem, og de bruges selvfølgelig også i taler og på nettet som f.eks. sociale medier. 

Der findes adskillige citat-databaser på nettet, fyldt med citater fra kendte, berømte eller historiske personer, og en af de bedre steder at finde gode citater  er websiden Quotery.com.

Siden er på engelsk, med der er da enkelte oversatte citater fra Danskere som H.C. Andersen. Der er lidt flere danske citater samt oversatte citater på det danske alternativ dagens-citat.dk, som dog ikke er helt så indholdsrigt og gennemført.

Quotery har en fin søgefunktion, hvis man leder efter noget bestemt, men det er også muligt at lave opslag på personer, emner og samlinger eller blot bladre gennem sidens indhold.

Hvis man går ind under personer, så vises der ofte et billede af personen bag citatet (hvis sådan et er tilgængeligt). For en nogle af citaterne kan man også finde oplysninger om hvor citatet stammer fra og i hvilken sammenhæng det oprindelig blev brugt.

Citater fra berømte personligheder

Det er nemt at dele et citat fra siden via sociale medier, og for nogle af teksterne kan man finde et eller flere passende billeder, hvor citatet er indsat, disse kan også deles på Facebook og andre sociale medier, hvis det skal se lidt mere smart ud end bare en tekst.

Link: Quotery

Kategori:
Websider
-
Tags:
Informativ
2. januar 2020