synkronisering

Gratis synkronisering og backup af dine filer

Hvis du har brug for at arbejde med de samme filer på mere end en computer, eller bare gerne vil have en enkelt måde at få backup af dine data, så er et godt synkroniserings program lige det du har brug for. Der findes en lang række rigtig gode synkroniserings programmer, men ikke alle er gratis – det er det program vi her skal se på til gengæld.

FreeFileSync er er godt og fuldstændig gratis program til synkronisering og sammenligning af mapper. Der er enkelt og brugervenligt opbygget og så er det optimeret så det har en god hastighed.

Synkronisering og backupEt synkroniserings pogram som FreeFileSync, laver en eksakt kopi mellem to placeringer som f.eks. to mapper på hver sin computer. Man kan vælge at lave en envejs synkronisering eller en tovejs synkronisering. Ved en envejs synkronisering kopierer synkroniseringsprogrammet filer fra mappe A til mappe B, men der kopieres aldrig filer tilbage til mappe A. Ved en tovejs synkronisering kopierer synkroniseringsprogrammet filer i begge retninger og holder mappe A og mappe B synkroniserede med hinanden.

Hvis man f.eks. har en USB disk man gerne vil bruge til at lave en backup af computeren, kan man bruge FreeFileSync ved at lave en envejs synkronisering ud til USB disken. På den måde er det kun opdaterede filer som skal kopieres ud på disken hver gang ger laves backup, og det er således meget hurtigere end hvis man bare kopiere filerne med stifinder. Hvis man derimod ønsker at holde to mapper på to forskellige computere eller en computer og en USB disk fordi man retter i filerne begge steder, så kan man med en tovejs synkronisering sikre at man altid har den nyeste fil begge steder.

Der findes mange godt Cloudsynkroniserings tjenester som DropBox, OneDrive, Box, Google Drive osv. men er der store data som skal synkroniseres kan det blive dyrt i lagerplads og så er det heller ikke alle som ønsker sine data lagret ude i skyen, og her er dette FreeFileSync et godt alternativ.

Programmet findes til Windows, Linux og Mac. Hvis man har behov for at synkronisere ud på mobiler og tablets, så er dette desværre ikke løsningen.

Du kan downloade FreeFileSync her.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
Mac Windows
15. november 2016