Hjælp til rygestop på nettet

Hvert år ved den her tid er der mange som har et nytårsforsæt og mange sætter sig det mål at de vil stoppe med at ryge. Om et par uger eller måneder vil de fleste nytårsforsæt dog være glemt igen, men hvis dit nytårsforsæt er rygestop og du gerne vil være en af dem som gennemfører, så er der hjælp at hente på de tre websider du kan finde her under.

Stoplinien
Stoplinien er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, og indeholder information om hvordan man kan stoppe med at ryge. Siden har tre fokusområder, det første handler om at komme i gang med sit rygestop, her kan man f.eks. teste sin motivation for at stoppe eller få hjælp til at blive røgfri. Det næste fokusområde handler om at være røgfri, altså når man har taget beslutningen og handler på det – her finder man svar på de dårlige undskyldninger og kan blive guided videre til et rygestoptilbud i nærheden af hvor man bor. Det tredje fokusområde handler om at holde fast, og her er tips til at bevare motivationen, hvad man skal passe på og hvad man gør hvis man falder i.

Stoplinien giver også mulighed for at stille spørgsmål til en rygestopvejleder via en kontaktformular eller telefon, og det hele er gratis.
Link: www.stoplinien.dk

e-Kvit
E-Kvit er et gratis program som er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen. Man opretter en profil i forbindelse med sit rygestop og så får man tips, øvelser og opmuntring via mail eller sms. Man kan også downloade en app til sin smartphone og få hjælp til at blive røgfri ad den vej, og så har man altid gode tips og motivation lige ved hånden.

Du kan se mere om e-kvit i denne video:

Link til webside: ekvit.dk
Link til Android app: e-kvit android app
Link til iOS app: e-kvit iPhone app

XHALE
Mens e-kvit for de fleste er et rigtig godt program til at kvitte smøgerne, så er der også et lignende program som har direkte fokus på de unge der ønsker at blive røgfri. XHALE tilbyder ligeledes en app til Android og iOS, og her kan man få motiverende beskeder, øvelser og information om rygning og rygestop. Der er også et socialt element hvor man kan skrive sammen med andre rugestoppere eller dele sine fremskridt på facebook.
Link til webside: xhale.dk
Link til Android app: XHALE android app
Link til iOS app: XHALE iPhone app

 

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.