Hjælp til rygestop på nettet

Det kan være rigtig svært at stoppe med at ryge, mange af dem som gerne vil stoppe har faktisk allerede prøvet med rygestop en eller flere gange. Og selv om det kun er en selv som kan beslutte man vil stoppe med at ryge, så er det ikke let at følge op på den beslutning uden nogen form for støtte og plan. Heldigvis er der god hjælp at hente på nettet når det kommer til rygestop, og vi har her samlet nogle af de bedste links.

Kom godt i gang
Et godt sted at starte kunne være en pjece som hedder DEN LILLE RYGESTOP-GUIDE, den er lavet af sundhedsstyrelsen, og indeholder lidt information som er hurtigt at komme igennem og derfor en overkommelig start på rygestoppet.

Link: Download den lille stop-guide her


Stoplinien

Stoplinien er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, og indeholder information om hvordan man kan stoppe med at ryge. Siden har tre fokusområder, det første handler om at komme i gang med sit rygestop, her kan man f.eks. teste sin motivation for at stoppe eller få hjælp til at blive røgfri. Det næste fokusområde handler om at være røgfri, altså når man har taget beslutningen og handler på det – her finder man svar på de dårlige undskyldninger og kan blive guided videre til et rygestoptilbud i nærheden af hvor man bor. Det tredje fokusområde handler om at holde fast, og her er tips til at bevare motivationen, hvad man skal passe på og hvad man gør hvis man falder i.

Stoplinien giver også mulighed for at stille spørgsmål til en rygestopvejleder via en kontaktformular eller telefon, og det hele er gratis.

Link: www.stoplinien.dk


Online mødested for andre som også ønsker et rygestop

Stoplinjen har ligeledes et rygestop-forum, hvor man kan udveksle erfaringer med andre som er stoppet eller som tænker på at stoppe med at ryge. Sådan et forum er ikke bare nyttigt til spørgsmål og udveksling af erfaringer, men det kan også være godt for motivationen da man kan være sammen med andre om sit rygestop og holde hinanden op på det.

Link: stoplinien.dk/forum/


e-Kvit

E-Kvit er et gratis program som er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen. Man opretter en profil i forbindelse med sit rygestop og så får man tips, øvelser og opmuntring via mail eller sms. Man kan også downloade en app til sin smartphone og få hjælp til at blive røgfri ad den vej, og så har man altid gode tips og motivation lige ved hånden.

Du kan se mere om e-kvit i denne video:

Link til webside: ekvit.dk
Link til Android app: e-kvit android app
Link til iOS app: e-kvit iPhone app


XHALE

Mens e-kvit for de fleste er et rigtig godt program til at kvitte smøgerne, så er der også et lignende program som har direkte fokus på de unge der ønsker at blive røgfri. XHALE tilbyder ligeledes en app til Android og iOS, og her kan man få motiverende beskeder, øvelser og information om rygning og rygestop. Der er også et socialt element hvor man kan skrive sammen med andre rugestoppere eller dele sine fremskridt på facebook.
Link til webside: xhale.dk
Link til Android app: XHALE android app
Link til iOS app: XHALE iPhone app


Kropslige forandringer ved rygestop

Hvis du gerne vil vide hvilken effekt et rygestop har på din krop, og hvornår du opnår de sundhedsgavnlige effekter ved at stoppe, så har sundhed.dk en god artikel som fortæller om virkningen efter de første 20 minutter og frem til 10 år efter du er stoppet. Her kan du også se en video som fortæller det der med vægtøgning nu også passer.
Link: sundhed.dk/….


Rygestop tilbud i din kommune

Kommunerne rundt om i landet har også deres egne tilbud til folk som ønsker at stoppe med at ryge. Nogle kommuner tilbyder gratis rygestopforløb, kurser og rådgivning. Du kan finde din kommunes hjemmeside her og se hvad de har af tilbud. Du kan også eller se de rygestoptilbud som er registeret for de forskellige kommuner hos stoplinjen her.

Kategori:
Tema
-
Tags:
Informativ livsstil
7. november 2017