Alle kan lave en flot og moderne hjemmeside med Tilda

Det er ikke længere nødvendigt at sætte sig ned og lære HTML og programmering for at skabe sin egen flotte og moderne hjemmeside. Der findes flere forskellige services som giver alle adgang til en professionelt udsende hjemmeside ved hjælp af modul systemer og skabeloner. En af disse services hedder Tilda Publishing, og den vil vi kigge nærmere på her.

Hvad er Tilda?

Kort sagt kan man bruge Tilda til at designe sin egen hjemmeside, helt uden at skulle kode eller designe. Der siden internettets helt unge år, eksisteret værktøjer som har gjort det muligt, at lave en hjemmeside uden at kende til den bagvedliggende teknologi, men resultatet har ofte båret præg af netop at være lavet i sådan et værktøj, hvor design og friheden til opbygning af hjemmesiden har været begrænset. Men med nyere webservices som Tilda kan man nu skabe moderne hjemmesider med flotte deigns som kan tilpasses den enkeltes behov. Uanset om man vil lave en personlig hjemmeside om ens passion, et online CV / portfolio eller en forenings-hjemmeside, så kan det hurtigt og nemt løses med Tilda.

Hvordan fungerer det?

Man starter med at oprette en profil, det er gratis at lave en hjemmeside med 50MB lagerplads og 50 undersider. Har man brug for mere end det kan man tilkøbe forskellige pakker afhængig af behov.

Når man er logget ind kan man vælge mellem forskellige skabeloner og finde frem til det grunddesign der passer bedst til ens eget behov.

1

Herefter kan man begynde at tilpasse designet og indholdet på siden – og det er muligt at tilpasse rigtig mange elementer som f.eks. farver, baggrund, billeder, fonte og meget mere, men man kan også bare lade det være som det er, og fokusere på indholdet. Den valgte skabelon er allerede udfyldt med billeder og tekst som man kan erstatte med sit eget, og de dele af skabelonen man ikke har brug for sletter man bare. Det at man blot skal udskifte indholdet med sit eget, gør at man ikke skal tænke så meget over design eller prøve at forestille sig det endelige resultat som ved en tom skabelon.

Hvis der er nogle blokke man ikke har brug for, så sletter man dem bare og vil man indsætte nogle andre blokke som f.eks. et afsnit med en YouTube video, så er det nemt at gøre dette ved at klikke på det lille + ikon som vises mellem hver blok.

Der er rigtig mange blokke man kan vælge imellem, nogle blokke som f.eks. et socialt facebook plugin er dog forbeholdt betalings brugere, men til en personlig hjemmeside er de gratis blokke oftest nok.

Når man er tilfreds med designet og indholdet, skal man udgive indholdet for at andre kan se ens nye hjemmeside, det gør man ved at trykke Publish i menuen for oven, og man får her efter en URL som man kan dele med andre og som vil blive indekseret i søgemaskiner som Google, så indholdet også kan findes af den vej.

Hvad koster det?

Som før nævnt er det gratis at lave en hjemmeside med 50MB lagerplads og 50 undersider, og det vil sikkert kunne fungere fint for de fleste private sider, selvom der er nogle begrænsninger i tilgængelige moduler og det ikke er muligt selv at vælge en webadresse som f.eks. www.familien-hornstrup.dk. Har man behov for mere end den gratis løsning, så koster det 10 dollars om måneden for en personlig plan som giver adgang til alle funktioner, eget domæne, analytics med mere. Derudover er der en Buisness plan til 20 dollars om måneden for dem som har bruge for adgang til sourcekoden eller flere hjemmesider.

Mens man får ganske meget i den gratis udgave, så synes jeg prisen for en personlig plan er lige i overkanten, der er billigere løsninger hos flere af de danske webhotel udbydere, som måske ikke tilbyder helt det samme hvad angår templates og design, men både One.com og Surftown tilbyder en hjemmesidedesigner på deres mindste webhoteller, så det kan godt betale sig at kigge efter alternative løsninger her, men er man okay med prisen eller kan klare sig med den gratis udgave så er Tilda en ganske fin løsning som gør det nemt for alle at lave en flot og moderne hjemmeside.

Bør du selv lave din hjemmeside?

Hvis din hjemmeside er for et firma, er det ikke sikkert det er en god ide at gå i gang med at bygge din egen hjemmeside. For selvom du nemt kan få hjemmesiden til at se flot ud, så er det ikke ensbetydende med at den er lige så god til at få en god placering i søgemaskiner eller konvertere besøgende til henvendelser, som hvis den var lavet af en professionel webdesigner. det er ganske enkelt meget mere til en god og velfungerende hjemmeside end det man ser.

Men er søgemaskine placeringer, konvertering og hastighed ikke afgørende for dig, så er Tilda, faktisk en god løsning, hvor du selv kan designe din hjemmeside uden det koster en formue.

Link:  Tilda.cc

Kategori:
Apps & services Netbruger
-
Tags:
Nettet
6. december 2019