Kunstnere viser hvad der er galt med samfundet i dag

Kan kunst stadig provokere eller skabe grobund for eftertænksomhed? Her får du links til tre kunstnere som gennem deres tegninger forsøger, at gøre begge dele. De tre forskellige kunstnere har i deres tegninger og illustrationer det til fælles, at de forsøger at vise hvad de synes der er galt med vores samfund i dag.

 

Luis Quiles
Luis Quiles, er en Spansk kunstner som er kendt for sine kontroversielle tegneserie lignende billeder, der viser den grimme side af vores moderne samfund. Gennem sin kunst tager han følsomme emner op om b.la. sexisme, religion og censur. Men også emner som sociale medier og specielt unges brug der af  (eller måske rettere sociale mediers brug af unge), er genstand for hans kunst.

Inden du klikker dig videre ind til denne kunstner bør jeg nok advare om at mange af billederne kan virke anstødeligt på nogle.

Du kan blandt andet se Luis Quiles tegninger på Facebook, Instagram og Devian Art.

 

Pawel Kuczynski
Den polske kunstner Pawel Kuczynski, har blandt andet fokus på krig og politik. Men også her bliver der kigget på vores brug af sociale medier som facebook. Mens nogle af billederne er ret direkte i budskabet, kræver andre at man kigger lidt på detaljerne først. Pawel er er en anset kunstner som har vunder mange priser inden for sin genre.

Se Pawel Kuczynskis billeder på Facebook og Hans hjemmeside

 

John Holcraft
Britiske John Holcraft, arbejder som illustrator, hvor han laver projekter for reklamebureauer og illustrationer til børnebøger med mere. Men i fritiden laver han sine egne tegninger om emner som politik og det moderne liv. Tegningerne henter inspiration fra plakater og reklamer fra 50’erne. Johns billeder er ikke specielt provokerende, men kombinationen af 50’er stilen og det moderne samfunds problemstillinger er alligevel interessant.

Nogle af Holcrafts billeder kan blandt andet ses på Tumblr og hans hjemmeside.

Kategori:
Tema
-
Tags:
15. november 2016