Pagten – DRs Julekalender

I år viser DR en ny egenproduceret julekalender med navnet Pagten, som er et ægte juledrama med eventyr, gys og magi.

Lidt om julekalenderen:
Selvom der er tale om et rigtig juleeventyr med nisser og alt der hører til, så handler det også om fællesskab, om at stå sammen og om at acceptere hinanden på trods af forskelligheder.

Julekalenderen bærer navnet Pagten, fordi den handler om en mystisk pagt, som Grundtvig og nissen Saia lavede for længe siden. Men nu er Pagten forsvundet, og det er op til de to helte, Malte og Lyda, at finde den igen. Lyda er en nissepige og Malte er en dreng på 12 år som går i 6. klasse, hvor han mobbes af klassens hårde drenge, men nissen Lyda har det heller ikke nemt, for hun er på flugt fra den ondskabsfulde isheks Iselin, der i århundreder har kæmpet for at blive nissernes herskerinde.

Malte og Lyda møder hinanden en dag hvor Malte leder efter sin klassekamerat Viji, som er den eneste pige i klassen, der nogensinde har forsvaret ham, og alligevel har Malte været skyld i, at hun er forsvundet – bare fordi han ville redde sig selv. Nissen Lyda leder også efter noget, for hun er på jagt efter pagten for at redde sin mor Saia, der er blevet frosset af isheksen Iselin. Efter mødet bliver Malte og Lyda enige om at hjælpe hinanden, og de danner således makkerpar for at finde pagten. Og sådan starter eventyret om pagten som viser sig kun at kunne blive fundet når menneske og nisse står sammen.

pagten

 

Sende tid:
Julekalenderen Pagten sendes fra den 1. December kl. 19:30 på DR1.

Pagten på nettet:
Sammen med julekalenderen har DR lavet en stor interaktiv hjemmeside, hvor man hver dag kan klikke sig ind og lære mere om Pagten. Man kan blandt andet se videoklip og bruge den magiske tryllestav sammen med DRs lågekalender.

Kategori:
Websider
-
Tags:
25. juli 2015