God og gratis video konvertering

Der findes et utal af forskellige videoformater, nogle formater er f.eks. foretrukket af Windows andre af Apple enheder, og nogle er bedst til nettet osv. Så vil man bruge en video på flere forskellige enheder kan det være rart at kunne konverterer mellem forskellige video formater.

Hvis du for eksempel har en video på din Pc som er gemt i DivX format og du gerne vil afspille den på din mobiltelefon, så er du sandsynligvis nød til at ændre formatet til noget som kan afspilles på enheden. Til det formål kan man benytte et program som kan konvertere mellem forskellige medie formater, der findes mange af slagsen, hvor nogle koster en hel del og andre er helt gratis.

En af de gratis og bedre af video konvertere hedder Quick Media Converter, som udvikles af CocoonSoftware. Programmet er hurtigt og enkelt at bruge, og så understøtter de mest benyttede video formater. Udover at kunne konvertere video, så kan programmet også konvertere mellem forskellige audio- og billede formater

Her under kan du se et screenshot af programmet:

quickmediaconcerter

Programmet er enkelt at gå til, man vælger hvilket format der skal konverteres til og hvilke filer der skal konverteres. Hvis man ønsker lidt mere avancerede funktioner, så er der en “Ekspert mode” hvor man kan pille lidt ved konverterings indstillingerne, men for de fleste vil det ikke være nødvendigt.

Eksempler på nogle af de videoformater der kan konverteres mellem: VCD, DVD, AVI, DIVX, FLASH FLV, Quick Time, Windows Media WMV, Xvid, TS, MPEG,, MP4, MOV, H264,

Derudover kan programmet som nævnt også konvertere mellem audio som f.eks. MP3 og WMA, og mellem billedfiler som f.eks. BMP og JPG.

Quick Media Converter kan downloades fra cocoonsoftware.com.

Når programmet er downloadet, skal det installeres og her kommer installationen med en information om at det skal downloade FFmpeg, hvilket man skal svare ja til, da dette program i princippet blot er en brugerflade som gør brug af de codecs som FFmpeg leverer.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
Windows
15. november 2016