160 tegn – en historie fortalt med sms’er fra en gammel Nokia

Vores smartphones indeholder i dag nok information til at kunne fortælle en ret detaljeret historie om vores liv. Den er fyldt med billeder fra små og store begivenheder, og man kan finde personlige beskeder i form af SMS’er, messenger chat, e-mailkorrespondancer og alle de andre services vi bruger til at kommunikere med via mobilen. Dertil fortæller mobilens browser historie noget om hvad vi søger efter på nettet og hvilke websider vi besøger, ligesom GPS historien fortæller hvor vi har været på et givet tidspunkt, og så videre. Der er altså rigtig meget information på mobilen, som nærmest kan fungerer som en slags digital dokumentar over vores liv.

SMS’er fra en gammel Nokia fortæller en historie

For 10-15 år siden var mobilen noget mere begrænset, og blev ikke brugt til ret meget andet end at ringe og skrive SMS beskeder med. SMS beskederne var også begrænset til en længde på 160 tegn, så man skulle ikke tro det er meget historie disse beskeder kan fortælle om en. Men da Victoria Mapplebeck en dag finder sin gamle Nokia telefon i en skuffe og sætter strøm til, åbner hendes gamle SMS beskeder en hel fortælling om en meget vigtig del af hendes liv – og de beskeder er blevet grundlaget for en kort dokumentar med titlen “160 Characters”, som du kan se her under.

Den 11 minutter lange video fortæller gennem 100 SMS’er en historie om to mennesker som mødes, dater, slår op, og om den efterfølgende håndtering af en graviditet som ikke var planlagt.

 

Denne video er lidt anderledes end de mange andre videoer, som tidligere er blevet delt her på NetMonster og adskiller sig i høj grad fra de mest populære YouTube videoer og videoer som typisk deles på facebook. Men det er jo også det som lidt er formålet med NetMonster – nemlig at gøre det nemt at opdage indhold fra nettet, som man ellers ikke ville have set. Men fortæl gerne i kommentaren hvad du synes om videoen? Og om det er en slags video du gerne vil se mere af her på siden, eller om du mest er til sjove og mere virale videoer?

Kategori:
Video
-
Tags:
kortfilm
29. december 2016