PinOut: Pinball på en ny måde

Pinball maskinerne er noget ældre end de fleste tror. Faktisk skal vi helt tilbage til 1700-tallet, hvor man har fundet eksempler på “borde” som var udformet meget som de elektroniske Pinball maskiner der kom et par hundrede år senere. Disse var lavet i træ med træpinde, der fungerede som forhindring som spillere skød ind i spillet med en træpind. (Du kan se et eksempel på sådan en Pinball maskine her.)

Ideen med Pinball maskinen har gennem historien udviklet sig efterhånden som den teknologiske udvikling har givet nye muligheder. I 1933 lavede et Amerikansk firma med navnet Pacific Amusements, et spil hvor bolden kunne skydes ud af et hul i spillet ved hjælp af strøm. Og i 1947 blev de kendte flippers introduceret, som gjorde det muligt at holde bolden længere i spillet. Vi skal dog helt frem til 1970’erne hvor elektroniske kredsløb gjorde det muligt at lave den type Pinball maskiner som de næste par årtier var populære på spillearkader, grillbar og lignende steder. Selv da videospillene havde sit store boom i 1980’erne, fortsatte Pinball maskinerne sin eksistens, selvom nogle måtte vige pladsen for de nye videospil.

Den dag i dag kan man stadig finde fysiske Pinball maskiner rundt omkring, men spillet har for længst indtaget vores moderne computere, smartphones og tablets. Nogle af de virtuelle Pinball spil, til f.eks. tablets fungerer faktisk ganske godt, men de forsøger langt hen af vejen at ligne de Pinball maskiner som var populære i 80’erne og 90’erne. Men nu har spillet igen udviklet sig.

Et anderledes Pinball spil, som stadig er sjovt

Pinout er navnet på et Pinball spil til Android og iOS, som er anderledes, her fortsætter spillet ud i én lang bane, hvor man skal bringe kuglen forbi pulserende lys, retro loops og baner. Det betyder at man ikke længere skal forhindre kuglen i at falde i hullet i bunden, men i stedet skal bringe kuglen så langt frem i banen som muligt, inden tiden udløber.

pinout
Et par screenshots fra PinOut Pinball spillet.

Spillet er har lidt 80’er stemning over sig med de neonfarvede baner og de underlagte synthesizer soundtracks – og det fungerer faktisk ret godt, og skaber en fed stemning.

Selvom du måske er en ret god Pinball-spiller, og både har slået de gode gamle fysiske maskiner og de nyeste software versioner, så kræver PinOut lidt justering af ens spillestrategier, men det er stadig sjovt.

Spilles kan hentes gratis i en prøve version til Android og iOS enheder, men vil man ret meget længere end et par baner, så skal man tilkøbe den fulde version via køb i appen.

Selvom det kan spilles på mobilen, så tager spillet sig bedst ud på tablets. Jeg testede selv spillet på en iPad :-)

Links:
Android: PinOut i Google Play

iOS: PinOut i App Store

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios spil
6. december 2019