Defragmentering af harddisken

Når der gemmes filer på harddisken bliver de ikke altid gemt i ét stykke, men i mindre fragmenter som kan være spredt over et større område af harddisken. Det er i sig selv ikke noget problem, men hvis der er en høj fragmenteringsgrad, kan computeren blive lidt langsommere til at læse filerne igen, da den skal rundt og hente de små fragmenter af filen forskellige steder på disken, i stedet for at læse den fra ét sted.

For at løse problemet med fragmentering, findes der nogle værktøjer til defragmentering af disken, de sørger for at samle filerne så de hver især ligger samlet på harddisken og derfor er hurtigere at læse. Windows har et indbygget defragmenteringsværktøj som kan findes under systemværktøjer, men der findes andre og bedre defragmenteringsværktøjer som man kan købe eller downloade gratis.
UltraDefrag

Ultradefrag er et rigtig godt værktøj til defragmentering af harddisken og det er helt gratis. Nogle af fordelene ved UltraDefrag er at der er forholdsvis hurtig og man kan sætte programmet til at slukke for computeren når defragmenteringen er udført. Programmet giver også mulighed for Bot Time Defragmentering, hvilket betyder at det også er muligt at defragmentere systemfiler.

Du kan læse mere om UltraDefrag og downloade programmet her:
http://ultradefrag.sourceforge.net

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
Windows
15. november 2016