Dolce Gusto – anmeldelse

Nescafé Dolce Gusto er et fantastisk gadget for alle der elsker kaffe, hvad enten man er til en almindelig god kop kaffe eller holder af lidt mere avancerede kaffedrikke som Latte Macchiato, Cappuccino eller Espresso.

Dolce Gusto er en enkeltkop-kaffemaskine, der brygger kaffen ved hjælp af kapsler og med et professionelt tryk på 15 bar, hvilket sikrer, at kaffens fulde aroma udtrækkes og at kaffen får en fantastisk crema.

Dolce Gusto maskinerne
Maskinerne findes i fire forskellige varianter, hvor de tre af dem er med manuel betjening og den ene er automatisk og programmerbar. De tre manuelle omfatter MELODY, PICCOLO og CIRCOLO, og her styrer man via et håndtag mængden af vand som presse gennem kaffekapslerne. Den automatiske model som hedder CREATIVA og som er den model vi har testet, tilføjer selv præcis den mængde vand som giver det bedste resultat til de forskellige typer drikke, og man kan selvfølgelig selv programmere maskinen til hvad der er den rigtige mængde til ens personlige smag.

Du kan herunder se de fire typer Dolce Gusto kaffemaskiner, der fås i forskellige farver:

dolche-gusto

Det design vi synes bedst om er CIRCOLO der nærmest ligner et eller andet fra fremtiden, med dens cirkelformede facon og LED-oplyste kopholder. Men funktionsmæssigt er vi mest til den automatiske CREATIVA, da det simpelthen er så fantastisk nemt bare at vælge hvilken kaffevariant man ønsker efterfulgt af et tryk på start – samtidig er man også sikret at kaffen smager fuldstændig ens hver gang. Men i princippet er det underordnet hvilken maskine man vælger, for de brygge alle kaffen under et tryk på 15 bar og de benytter alle de samme kaffekapsler.

En af de ting som virkelig er tiltalende ved Dolce Gusto systemet er at det er lynhurtigt at lave en enkelt kop kaffe og at der nærmest ikke er noget vedligeholdelse eller rengøring. Når kaffen er lavet, skal man blot skylle kapselholderen og måske tørre maskinen af med en fugtig klud og skylle kopholderen indimellem.

Kapslerne
Kaffen leveres i lufttætte kapsler som holder kaffen frisk og er med til at sikre den fulde aroma hver gang. Kapslerne er udstyret med en teknologi som sikre det rigtige tryk afhængigt af kapseltypen.

Der findes i øjeblikket 20 forskellige smagsvarianter, hvor de mest almindelige kan købes i diverse supermarkeder mens kapslerne til de lidt mere eksotiske smagsvarianter kan købes på nettet. Til nogle drikke som f.eks. cappuccino skal man bruge to kapsler, hvor den ene indeholder kaffe og den anden mælk.

IMG_1736

Under vores test har vi prøvet følgende smagsvarianter:

Café Grande Intenso – Var blandt vores testpersoner den perfekte kop kaffe, der havde en fantastisk intens aroma med en dejlig crema.

Aroma – En lidt mere mild men stadig en fyldig og aromatisk kaffe, som bestemt også kan anbefales.

Espresso – Både aromatisk og fyldig med et flot lag crema.
Café au lait – En kop kaffe med mælk som kan tilberedes med kun én kapsel. For at det har kunnet lade sig gøre at have både kaffe og mælk i en og samme kapsel, er der tale om en form for instant kaffe. Smagen var okay – men så heller ikke mere.

Cappuccino (bruger 2 kapsler) – Den smager som en god cappuccino skal, og Dolce Gusto maskinen sørger for et lækkert lag skummet mælk på toppen. Man kan evt. pynte lidt med et drys kakao eller chokolade, men det følger ikke med i pakken.

Latte Macchiato (bruger 2 kapsler) – Ligesom Cappuccinoen ser den ud og smager lige som den skal. Dine gæster vil ikke kun nyde smagen men også imponeres over hvor professionel den ser ud i et kaffeglas.

Chococino (bruger 2 kapsler) – Her får man en almindelig kop varm chokolade, og det er jo fint at maskinen også kan lave det, hvis man har børn. Smagen var okay, men på ingen måde imponerende som ved kaffen.

Mocha (bruger 2 kapsler) – En blanding af chokoladedrik og kaffe. En okay kop men igen ikke noget vi blev direkte imponeret af.

Nestea Peach – En istea med ferskensmag. Dolce Gusto kan ikke bare lave varme drikke men også kolde drikke som icetea. Men her synes vi egentlig ikke rigtig om smagen, der næsten smagte lidt kemisk. Men det skal siges at vi ikke havde isterninger klar til drikken, hvilket måske forringede smagen.

Der findes flere forskellige smagsvarianter som du kan læse om på Dolce Gusto’s hjemmeside. Vores indtryk af de fleste smagsvarianter var rigtig god, og flere gange blev vi virkelig positivt overrasket over hvad der var muligt med denne maskine. Vi anbefaler at du prøver dig frem og ser hvilke drikke du synes om, da smag i sidste ende jo er en meget subjektiv oplevelse.

Pris:
En æske med kapsler koster knap 40 kroner og der er 16 kapsler i en æske, det vil sige at man betaler ca. 2½ kroner for en kop kaffe og 5 kroner for de drikke som kræver 2 kapsler.

Maskinerne fås fra omkring 1000 kroner til 2000 kroner alt efter hvilken model man vælger.

Både kaffe og maskine er altså noget dyrere end ved en gammeldags filter kaffemaskine, men smag og variationsmuligheder samt enkeltheden i at lave en kop kaffe med denne maskine, gør at vi alligevel synes prisniveauet er acceptabelt. Specielt hvis man blot drikker en enkelt kop indimellem, da man med denne metode ikke har en åben pose kaffe til at stå og miste aroma.

Video demonstration:Herunder kan du se en lille reklamefilm for Dolce Gusto Melody, og ja det er faktisk så let at betjene maskinen som det vises på filmen:

Kategori:
Tema
-
Tags:
fritid livsstil
12. juli 2015