Se hvad der sker når en alligator bider en elektrisk ål

Den elektriske ål (Electrophorus electricus), som lever i floder i Sydamerika, og i virkeligheden slet ikke er i familie med ål, kan give elektrisk stød på 660 volt, og det kan føre til stor skade på både mennesker og dyr. Og det gælder også for en sulten alligator.

Den elektriske ål, bruger den høje spænding den kan afgive som en forsvarsmekanisme til at lamme eller skræmme rovdyr væk. Uheldigvis er der ingen som har fortalt det til den lille alligator i videoen, som måtte lære det på den hårde måde.

Manden i videoen opdagede den elektriske ål, som så ud til at være fanget ved siden af alligatoren, så han optog det på videoen som du kan se herunder. Pludselig er alligatoren klar til at sætte tænderne i byttet, men det skulle den ikke have gjort, for ålen udsendte en fuld ladning strøm som lammede den stakkels alligator.

https://www.youtube.com/watch?v=VGbj9Up4dvs

 

En elektrisk ål (Electrophorus Electricus) er en af de mest kraftfulde elektriske dyrearter, den kan blive op til 2,4 meter lang og have en omkreds på næsten en halv meter. Omkring 80 procent af den elektriske ål’s krop er sammensat af nogle specielle celler, der virker som en slags biologisk batteri. Den elektriske ål bruger også elektriciteten til at orientere sig med samt til at opspore og lamme eller dræbe sit bytte.

Kategori:
Video
-
Tags:
dyr
15. november 2016