Husk kun ét password med LastPass

De fleste websider kræver at man logger ind hvis man vil kommentere indhold eller på anden måde deltage i sidens sociale funktioner. Det betyder at man hurtigt får oprettet en hel masse forskellige brugernavne og kodeord til forskellige websider, som man nemt glemmer igen.

En løsning på problemet med de mange koder og brugernavne kunne selvfølgelig være at genbruge logind-informationerne på de forskellige sider man besøger, men det er en meget dårlig ide, da det nemt kommer til at udgøre en sikkerhedsrisiko. En meget bedre løsning på problemet er at benytte et program som LastPass, og så lade det program håndtere de mange brugernavne og kodeord.

Lastpass fungerer som en slags elektronisk nøgleskab, hvor alle dine brugernavne og kodeord er gemt, og så skal du kun huske koden til Lastpass for nemt at kunne logge ind på alle de websider man besøger.

For at bruge Lastpass, skal man installere et plugin til sin browser, og når man så fremover logger ind på en webside, bliver man spurgt om Lastpass skal gemme oplysningerne, og hvis man svarer ja til det, bliver oplysningerne automatisk udfyldt næste gang man besøger samme webside.

De gemte logindoplysninger gemmes i et stærkt krypteret format på servere hos LastPass, hvilket betyder at dine informationer kan synkroniseres hvis du benytter LastPass på flere forskellige computere eller enheder. Dataerne krypteres og dekrypteres lokalt på din computer, så andre ikke kan få adgang til informationerne, det er således en meget sikker løsning.

Lastpass er som udgangspunkt gratis, men man kan opgradere til en premium version som så også giver adgang til Lastpass på mobiltelefonen samt prioritets support, og så er premium versionen reklamefri. Men langt de fleste kan sagtens klare sig med gratis versionen.

Du kan se en lille intro video for LastPass her under :

https://www.youtube.com/watch?v=RM0fzHxMASQ

 

Og her kan du se en lille guide til hvordan LastPass fungerer:

 

LastPass kan downloades fra denne side: www.lastpass.com

 

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios Mac Nettet tips Windows
15. november 2016