Emojipedia: Det betyder dine emojis i virkeligheden

De er efterhånden blevet en fast del af enhver skriftlig samtale, uanset om det er SMS, Messenger, WhatsApp eller et debatforum. Det er selvfølgelig de små emojis og smilies jeg her hentyder til, men mange af os bruger dem forkert fordi det ikke altid er lige nemt at gennemskue hvad betydningen af de små emoji-ikoner faktisk er.

Mange tror f.eks. at den lille smilie med to tårer ned at kinderne, udtrykker at man er ked af det, men faktisk er det en smilie som griner så meget at tårerne triller af glæde. En anden som også nemt kan tolkes som om man er ked af det, er den smilie hvor der er en dråbe som faktisk ligner en tåre lige over eller ved siden af øjet, men denne viser i virkeligheden ikke en tåre men kold sved og betyder at man er stresset, bange eller på anden måde er under stort pres. Og så er der alle de mange symboler som ligner et eller anden men som det er svært at gennemskue betydningen af.

Hvis man er i tvivl om betydning af en emoji eller bare gerne vil se hvad de forskellige emojies betyder, så findes det et leksikon til netop det formål. Det kan findes på emojipedia.org. Og udover at se hvad de små emojies betyder, så kan man også se hvordan de ser ud på forskellige enheder – det er nemlig forskelligt hvordan de ser ud på f.eks. en iPhone og en Android mobil. Og Android mobiler fra forskellige fabrikanter har ofte hver deres egne emojies. Så hvis du sender en sms fra en iPhone til en Samsung med Android, så kan en given emoticon se noget anderledes ud, selvom betydningen er den samme. Så det er måske ganske nyttigt med et emoji-leksikon indimellem.

Hvis du tror emojies er noget nyt som Apple eller Facebook har fundet på, så er ideen om de små symboler som skal udtrykke følelser i tekst noget ældre, se bare videoen her under som forklarer lidt om historien om emoticons:

Link til Emoji-leksikonet: emojipedia.org

 

 

Kategori:
Websider
-
Tags:
Informativ
15. november 2016