Bedre sikkerhed med Dashlane password manager

Rigtig mange websider og webservices kræver at man logger ind med et kodeord. For at opnå en ordentlig sikkerhed må man ikke bruge det samme kodeord på flere sider og så skal kodeordet være stærkt og umuligt at gætte. Men med det kan være rigtig svært at huske en hel masse adgangskoder, specielt hvis man vælger et godt og stærkt kodeord som f.eks. “UZ[Su&]S!=8E2.Xy”, hvilket det desværre nok er de færreste som gør.

Problemet med at vælge det samme kodeord på flere sider er, at hvis en enkelt sides sikkerhed kompromitteres eller koden på anden vis havner i de forkerte hænder, så er der pludselig adgang til alle dine konti på nettet, hvis altså du genbruger logind oplysningerne.

Heldigvis findes der en løsning på problemet og det er de såkaldte password managers, her kan man bruge unikke og lange komplicerede kodeord til alle sider man benytter og samtidig kun skulle huske én enkelt kode. Det fungerer sådan at password manageren husker på alle de forskellige kodeord til de forskellige sider og så automatisk logger dig ind på de sider du har oprettet i password manageren – du skal således kun huske og logge ind med password managerens kodeord.

En af disse password managere hedder Dashlane, og den kan bruges på både PC, Mac, Android og iOS. Og det fungerer rigtig godt, men det er vigtigt at det master kodeord som giver adgang til Dashlane, vælges med omhu så det er rigtig stærkt og sikkert.

Det anbefales også at man i ny og næ udskifter sine adgangskoder, og her har Dashlane ligeledes en smart funktion som automatisk kan skifte kodeordet på an lang række sites. Den automatiske ændring af kodeord er tidsbesparende og hjælper til at man faktisk får skiftet sine kodeord indimellem. Og der er også hjælp til at sikre at kodeordet for de enkelte sites opfylder høje sikkerhedskrav, ved at vise hvor sikkert de benyttede kodeord er, og med mulighed for at autogenerere et stærkt og sikkert kodeord.

Som udgangspunkt er det gratis at bruge Dashlane, hvis man kun benytter det på en enhed, men hvis man gerne vil synkronisere mellem PC, Mac, Android eller sin iPhone så kræver det et abonnement på Dashlane – Premium, hvilket i skrivende stund koster 39,99$ om året. Der er ingen tvivl om det er et nyttigt værktøj og det er virkelig smart at man kan bruge ét enkelt kodeord på alle sine enheder til at logge ind på alle sites, samtidig med man bevarer sikkerheden ved ikke at genbruge kodeord på de enkelte sites, men om Dashlane Premium er pengene værd afhænger nok af den enkeltes behov.

Her er en lille kort intro video til Dashlane 4:

 

Fordele:
+ Nem at bruge.
+ Tidsbesparende.
+ Forbedret sikkerhed.
+ Mulighed for at ændre kodeord på en lang række websider med ét enkelt klik.
+ Sikkerhedsrapport for de enkelte kodeord.
+ Gratis for desktop udgaven

Ulemper:
– Virker ikke med enkelte sider.
– Forholdsvis dyrt for Synkroniserings versionen.

Link:
www.dashlane.com

 Alternativer:
www.lastpass.com
www.roboform.com
www.kaspersky.com

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios Mac Nettet PC tips
15. november 2016