Få den gamle Windows startmenu tilbage i Windows 10

Windows 10 har efterhånden et par år på bagen, men mange har stadig ikke helt fundet sig tilrette med den nye startmenu. Og der er egentlig ikke noget at sige til mange savner den gamle startmenu, for den var enkel og nem at finde rundt i, og mest af alt så var den velkendt. Heldigvis er det muligt at få noget som ligner den gamle klassiske startmenu rigtig meget, og her kigger vi en af de aktuelt bedste muligheder.

For et par måneder siden ville jeg have sagt at det bedste bud på en erstatning for startmenuen i Windows 10, var et program som hed Classic Shell. Det var gratis og fungerede ganske glimmerende, og det var næsten som om Microsoft aldrig havde foretaget den drastiske ændring af startmenuen i Windows 8 og Windows 10, som det er tilfældet. Men udvikleren bag Classic Shell har meddelt at der ikke længere vil blive udgivet opdateringer til Classic Shell, hvilket betyder at det blot er et spørgsmål om tid inden den ikke virker længere eller bliver usikkert at bruge.

StartIsBack er min nye favorit til erstatning af Windows 10 startmenu. Den gør det nemt at få en startmenu som ser ud som startmenuen fra Windows 7, og hvis man kunne lide pop-ud-dialogerne fra Windows XP så kan denne stil tilvælges. Derudover er det muligt at tilpasse designet af startmenuen yderligere, så den passer til ens egne præferencer.

Straks efter installation får man det velkendte udsende af den klassiske startmenu, og så kan man ellers gå i gang med at tilpasse funktioner og udsende hvis man har lyst til det. Men det kan også gøres senere, ved at højre-klikke på startmenuen og vælge Egenskaber.

Hvis man på et eller andet tidspunkt vil have adgang til den indbyggede startmenu i Windows 10, kan man trykke Ctrl+Win for at få den vist.

Det eneste negative man kan sige om StartIsBack, er et den ikke er gratis ligesom Classic Shell var. Den koster 3 dollars, hvilket svarer til lidt under 20 kroner, og det er egentlig okay i betragtning af det man får og at programmet er under aktiv udvikling som sikre løbende opdateringer. Man kan prøve StartIsBack gratis i 30 dage, og synes man ikke om det er det let at afinstallere gennem Windows indbyggede Tilføj- eller fjern programmer.

Link:
StartIsBack

 

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
Windows
4. marts 2018