Bliv vækket af fuglesang frem for en irriterende alarm tone

Hvis du ikke er en af dem som helt automatisk springer frisk ud af sengen klokken 6 hver eneste morgen, så er der en god chance for at du bruger et vækkeur, når du skal op på et bestemt tidspunkt. Mange klassiske vækkeure har en direkte irriterende alarm tone som nok skal få dig vækket, men ikke på den mest behagelige måde. Bruger du mobilen som vækkeur, er der mulighed for at vælge mellem en lang række alarm toner, så du kan vælge en alarm tone som er mindre irreterede at blive vækket til. Men hvis du hellere vil vågne til lyden af fuglesang så er her en app for dig…

Dawn Chorus

Dawn Chorus, er på engelsk en beskrivelse af når fuglene begynder deres fuglesang tidligt om morgenen. På vores bredegrader er det især tydeligt om foråret, hvor fuglene enten forsvarer deres territorie eller prøver at tiltrække en mage, men i vinterhalvåret er der ikke meget fuglesang om morgenen. Du kan alligevel få en behagelig opvågning af lyden til fuglesang med Appen Down Chorus, som er et gratis vækkeur til iPhone og Android mobiler.

Dawn Chorus appen er udviklet af Carnegie Museet i Pittsburg, som også er en aktivt forskningsinstitution, som netop har studeret fuglene som har lagt kvidren og sang til denne app. Det betyder også at de fugle man kan lytte til har hjemsted i det nordøstlige USA, men der er mere end 20 forskellige fugle som man kan vælge at blive vækket til, så der er god mulighed for at finde nogle som minder om de danske.

Og fordi det er en app udviklet af museet og som ikke er kommerciel, så er den helt gratis og uden reklamer.

Screenshot af de forskellige menuer i vækkeur’s appen

Det fuglekvidrende vækkeur er nem at bruge og man kan indstille flere forskellige alarmer, som hver kan sammensættes med lydende af op til 5 forskellige fugle, som man selv vælger. Og vil man lære lidt om de forskellige fugle man kan blive vækket til, så er der også mulighed for det.

Det er et fint lille vækkeur som er et godt alternativ til mobilens indbyggede vækkeur, især hvis man kan lide lyden af fuglesang om morgenen. Den eneste ulempe er at der ikke er en indstillingsmulighed for 24 timers format, så man skal lige have styr på det der med AM og PM, som jo hovedsageligt benyttes i engelsktalende lande.

Hvis man aldrig kan huske hvornår det lige er man bruger AM og PM, så kan denne lille huskeregel måske hjælpe: Man lader bare som om AM er en forkortelse for “af madrassen” og PM er en forkortelse for “på madrassen”, så ved man at når man står op, altså op af madrassen, så er det AM (forudsat man står op før middag). Og når man går i seng og lægger sig på madrassen, så er det PM (forudsat man går i seng inden midnat).

Links:
Hent til Android mobiler på Google Play.

Hent til iPhone på Apple App Store

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios
27. februar 2018