Simpel og gratis note-app som virker på alle dine enheder

Simplenote er en minimalistisk note-app som er nem at bruge, og som kan benyttes i browseren eller downloades som app til de største operativsystemer som Windows, macOS, iOS, Android og Linux. Simplenote er helt gratis og du kan synkronisere dine noter på tværs af alle dine enheder.

En note-app som lever op til navnet

Der findes efterhånden rigtig mange note-apps med mulighed for at synkronisere noter på tværs af flere enheder, hvor Evernote og OneNote er nogle af de største inden for denne kategori.  Evernote er dog blever noget begrænset i gratis versionen og OneNote er en rimelig tung note-app som kan en masse, men som ikke nødvendigvis er det bedste til alle noteskrivnings opgaver. Heldigvis findes der alternativer, og en af dem er SimpleNote, og man må sige det er en app som lever op til sit navn, for den er både simpel at bruge og simpel i funktionalitet.

Nogle gange er enkelthed bedre end en masse features, og har man ikke brug for en masse funktioner og multimedier i sine noter, men bare vil have en enkel pålidelig app til noter som er synkroniseret på tværs af alle sine enheder, så er SimpleNote et rigtig godt bud. Og det er ikke hvem som helst som står bag denne app, for den bliver stillet til rådighed af Automattic, som er virksomheden bag WordPress blogging platformen.

Udseende og funktionalitet

Brugerfladen er organiseret med en enkel liste over seneste noter i venstre side, mens man i højre side kan se og redigere den aktuelt valgte note. Udseendet er en smugle forskellig alt efter om man bruger SimpleNote via browseren, som mobil app eller som program på computeren.

Noteskrivning foregår i rent tekst eller med Markdown formatering, der er ingen formateringsknapper eller muligheder for at indsætte multimedier som fotos, video eller lyd direkte i en note, man kan dog indsætte billeder via et link til en online ressource. Den første linje i en note bliver automatisk til notens titel. En note kan tilføjes tags, så det er nemt at finde eller kategorisere forskellige noter, men egentlige kategorier eller sektioner fines ikke. Hvis en note er specielt vigtig kan man pinne den til toppen af listen over seneste noter.

Har man skrevet af flere omgange i en note, er det muligt at se de forskellige versioner af noten, hvilket er nyttig hvis man ved en fejl har slettet noget eller lavet en rettelse man har fortrudt. Noter er som udgangspunkt private, men det er muligt at udgive en note så den kan ses af andre som kender det delte link. Og det er også muligt at give andre SimpleNote brugere adgang til at redigere i en fælles note.

Synkroniseringen er hurtig og stabil, hvilket ikke altid er tilfældet for de større og mere tunge note-apps som f.eks. OneNote.

Ret meget mere man man ikke med denne note-app, men begrænsningerne skal ikke ses som en mangel eller svaghed, for enkeltheden i SimpleNote er et stort plus når det kommer til produktivitet, her er ingen forstyrende elementer eller komplicerede menuer og funktioner. Det er en app til tekst noter, som nemt kan genfindes gennem søgning og tags, og så fungerer det rigtig godt når man skriver en note på computeren, for derefter at åbne den på mobilen.

Ting som kunne være bedre

Selv om SimpleNote er rigtig god det den er sat i verden for at gøre, så er der selvfølgelig ting som kunne være bedre. Der er f.eks. kun kryptering af data når de sendes til og fra SimpleNote’s servere, men de er ikke krypteret på selve serveren – det er godt nok heller ikke tilfældes for så mange andre note-apps, men det ville være en fordel i tilfælde af kompromitering af SimpleNotes servere. Enkel formatering via en toolbar eller menu ville være rart for dem som ikke kender til Markdown, og det ville også være rart hvis man kune indsætte et billede direkte i en note, men omvendt så er det jo ikke det der er formålet med denne note-app, hvor enkelthed er i fokus frem for alt.

Link:
Klik ind på simplenote.com for at oprette en bruger og finde genveje til de forskellige SimpleNote apps.

Kategori:
Andet
-
Tags:
android ios Mac Nettet tips Windows
22. april 2021