App gør dig mere fokuseret, nærværende og produktiv

Millioner af mennesker rundt omkring i verden har problemer med at holde fingrene fra mobilen i en længere periode, for nogen er der måske ligefrem tale om mobilafhængighed, mens andre blot bliver fristet til at tage mobilen i hånden hver gang der kommer en notifikation fra facebook, mail og andre påtrængende apps. Når man på den måde hele tiden bliver forstyrret af sin mobil eller har alt for mange overspringshandlinger på mobilen går det ud over produktiviteten på arbejdet eller studiet, ligesom det går ud over nærværet når man er sammen med børn, familie , venner eller kæresten.

Men der findes faktisk en app som kan hjælpe dig væk fra de forstyrrende overspringshandlinger med mobilen – og den app hedder Forrest.

Forrest hjælper dig med at være fokuseret på det du er i gang med. Når man starter Forrest, angiver man hvor længe man vil være fokuseret og undgå overspringshandlinger med mobilen, herefter bliver der plantet et lille virtuelt træ som lige så stille vokser så længe man ikke bruger mobilen. Når den angivne tid er gået, har træet vokset sig stort og man har klaret udfordringen med at lade mobilen ligge, men hvis man hoper ud af forrest for at se en notifikation, starte en anden app eller noget andet, så dør træet og man har fejlet. Hvis man giver op inden tiden er gået kommer der en lille besked om at “det vil slå ens søde lille træ ihjel”, og det har man jo ikke lyst til :-)

introduce_Forest

Hvis der er nogle apps som f.eks. telefonfunktionen som man skal bruge i forbindelse med det arbejde man laver, så er der mulighed for at tilføje dem til en liste over acceptable apps man må bruge på mobilen, uden det går ud over det lille træ, og uden fokustiden bliver regnet som fiasko.

Efterhånden som man bruger Forrest, får man plantet en lille virtuel skov som kan ses sammen med statistik over ens succeser og fiaskoer.

forest_4

 

Hvis man er en af dem som har svært ved at lade mobilen ligge, mens man egentlig burde være tilstede i noget andet, så er dette en rigtig god app. Prøv den! Det er gratis og den fås til Android, iPhone og endda Windows Phone.

Links:

iPhone app

Android App

Windows Phone App

Og hvis man i stedet bruger browseren til overspringshandlinger, og man benytter enten Firefox eller Chrome, så er der også en app til disse browsere.

Link til Firefox app

Link til Chrome app

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android Informativ ios
15. november 2016