Gem som PDF

PDF filer er en god og udbredt metode til udveksling af dokumenter, hvor man ønsker layoutet vist på den rigtige måde uanset hvem der ser det og hvilken enhed dokumentet ses på. Modtageren behøver ikke have andet end en PDF læser, og dem findes der mange af til både Windows, Mac og Linux, tablets og mobiler.

Ligesom der findes mange PDF læsere, så findes der også en del programmer som gør det muligt at gemme et dokument som PDF, de fleste af dem koster dog penge, men hvis man ikke skal bruge det professionelt så er det nok de færreste der vil bruge penge på det. Heldigvis findes der også nogle gratis programmer til PDF generering og et af dem hedder CutePDF Writer, som indeholder de mest grundlæggende funktioner og det er i de fleste tilfælde tilstrækkeligt. Hvis man har brug for mere end det som tilbydes i den gratis version, kan man altid opgradere til CutePDF professional.

CutePDF virker ved at det installere sig selv som en virtuel printer, og det betyder at man kan gemme som PDF fra alle programmer man kan lave udskrifter fra, man skal blot vælge CutePDF Writer i stedet for printeren i udskriftsmenuen.

Du findes CutePDF’s hjemmeside her.
Og gratis versionen kan hentes her.

PDF står for resten for ”Portable Document Format” og er udviklet af Adobe

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
tips
15. november 2016