Lav en gratis men flot hjemmeside på 10 minutter

Det behøver ikke være svært eller tidskrævende at lave en hjemmeside, og det kan også gøres helt gratis. Der findes en lang række både danske og udenlandske sites hvor det er muligt, at lave sin egen hjemmeside uden kendskab til programmering. En af dem hedder Weebly.

Weebly.com er et rigtig godt sted at starte hvis man har lyst til, at prøve at lave sin egen hjemmeside. Det er super nemt at komme i gang, og man kan hurtigt få lavet en side som ser fornuftig ud. Man starter ganske enkelt med at oprette en ny hjemmeside, og så kan man begynde at indsætte forskellige elementer som tekst og billeder. Men der er også mulighed for at indsætte nogle lidt mere specielle ting som Google maps, YopuTube video eller RSS feeds, så man kan hurtigt få lavet en hjemmeside med at masse indhold. Hvis man kender lidt til HTML er der også mulighed for at indsætte et element med HTML kode, hvilket giver endnu flere muligheder for at indsætte indhold som udbydes af andre hjemmesider.

Udover opbygning af siden med de forskellige elementer er der også mulighed for at vælge mellem forskellige design til siden. På den måde kan man hurtigt vælge den stil som passer bedst til ens egne ønsker.

Det er også nemt at tilføje flere forskellige sider, som så automatisk indsættes i sidens menu.

Når man er færdig med sin hjemmeside kan man vælge at udgive den, så andre kan se siden. Her får man automatisk et subdomæne til Weebly.com, men hvis man har sit eget domæne kan man også vælge at bruge det. Der er også mulighed for at downloade den side man har lavet, og på den måde kan man nemt flytte den til en anden udbyder eller gemme den lokalt på ens egen computer.

Når man fremover logger ind på Weebly.com, kan man vælge at rette i sin side eller se besøgsstatistik for den. Hvis man ikke syntes man får besøgende nok, er der mulighed for at promovere sin side ved dele siden på Facebook og andre sociale medier.

Gratis versionen har sine begrænsninger, og vil man have alle sidens funktioner så koster det som altid, men til de fleste små private hjemmesider er gratis udgaven sandsynligvis tilstrækkelig.

Alternativet til en hjemmeside kan være en gratis blog, det er ofte nemmere at gå til og en fin erstatning hvis man blot ønsker at udgive fotos og tekst.

Link: www.weebly.com

Kategori:
Websider
-
Tags:
10. august 2015