Gratis online virus scanner

Har du mistanke om at din computer er inficeret med virus eller andet malware, selvom du allerede har installeret et antivirus program? Så kan du prøve en af de mange online virusscannere. Vi kigger her på en rigtig god af slagsen.

ESET tilbyder en gratis online virusscanner, som er baseret på deres Smart Security antivirus software, og den kan både scanne for og fjerne de fleste slags malware.

En online virusscanner er selvfølgelig ikke er erstatning for et rigtigt antivirus program, men et godt værktøj til systemer som allerede er inficerede eller hvor man har mistanke om, at det antivirus software man har installeret ikke virker.

For at starte ESET’s online virusscanner skal man gå ind på www.eset.com/onlinescan. Herefter skal man starte scanneren som åbner i et nyt vindue, hvor man skal acceptere tilføjelsen af et tillægsprogram til browseren. Inden man går i gang med scanningen, kan man vælge hvilken type malware der skal scannes efter og hvilke drev og mapper der skal scannes. Herefter skal der så downloades de nødvendige definitionsfiler, og så kan scanningen gå i gang. Hvis virusscanneren skulle finde noget mistænkeligt bliver det sat i karantæne, så du kan kigge nærmere på det og fjerne de inficerede filer.

Vigtigt: Man skal sikre sig at man har administrator rettigheder inden scanningen startes.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
15. november 2016