Tips til dit trådløse netværk

Hvis man vil have adgang til internettet i hele huset og ikke gider trække kabler rundt i alle rum, så er et trådløst netværk løsningen.

Det er nemt og billigt at sætte et trådløst netværk op, men det er ikke altid det bliver installeret på den bedste og sikreste måde. Når først det virker og der er hul gennem til internettet, så er der mange som ikke tænker mere over den sag. Men der er mere som kan og bør gøres end blot at sætte et *Wi-Fi netværk op. Vi giver her nogle tips til hvordan du kan få et bedre signal og en mere sikker forbindelse.

Tip 1: Få bedre sikkerhed med WPA kryptering
Ulempen ved et trådløst netværk er at signalerne ikke nødvendigvis holder sig inden for husets væge. Hvis netværket ikke er beskyttet tilstrækkeligt, vil en person kunne sidde i en bil i nærheden af din bolig og få forbindelse til netværk og måske også din PC. For at sikre at uvedkommende ikke opnår forbindelse til dit netværk, skal du sikre det med en WPA kryptering. Tidligere former for kryptering som WEP kan ikke anbefales da det ikke er sikkert nok. Når du sikre dit netværk, skal du angive en netværks kode, og denne skal bestå af både bogstaver og tal og helst være så lang som muligt.

Tip 2: Find en god placering til routeren
Nogle oplever at deres Wi-Fi forbindelse er bedre i bestemte rum end andre, det kan skyldtes at routeren ikke er placeret det bedste sted. Den bedste placering for routeren er et centralt sted i huset, og ikke i et rum langt væk i den anden ende af huset. Det er også en god ide at der er luft omkring routeren. Og så bør den ikke placeres i nærheden af elektriske apparater som kan skabe elektrisk støj og forstyrre signalerne.

Tip 3: Installer en firewall
At have en firewall på computeren er et must, hvad enten man har et kabelnet eller er Wi-Fi-net. De fleste routere har en indbygget hardware firewall, men du bør også sikre de enkelte computere med en software firewall som for eksempel ZoneAlarm.

Tip 4: Installer en trådløs repeater
Hvis man oplever et svagt Wi-Fi signal, fordi man måske bor i et stort hus eller deler forbindelsen med naboen, så kan man installere en Wi-Fi repeater. Den gør det at den modtager signaler fra routeren og forstærker det så det rækker længere.

Tip 5: Hold firmware og drivere opdaterede
Det er ikke noget man nødvendigvis bør gøre og er man usikker omkring hvordan man gør, er det bedst at lade være, men det kan være en god ide at holde Wi-Fi hardwarens firmware opdateret og sørge for at de installerede drivere er opdateret. Producenterne frigiver af og til opdateringer som kan forbedre netværkets ydelse og sikkerhed.

*Wi-Fi (eller WiFi, Wifi, wifi) står for Wireless Fidelity, og er en standard for trådløse netværk.

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
Nettet
15. november 2016