Gode råd når du handler på nettet

Nettet er et godt sted at handle, her kan man finde alverdens varer og for det meste til en pris der er bedre end i de fysiske butikker.

Det er generelt ret sikkert at handle på nettet, men der er selvfølgelig ting man skal være opmærksom på inden man shopper i netbutikkerne.

I denne artikel får du en række gode råd til når du handler på nettet.

Brug betalingskort når du handler på nettet
Der er stadig nogle som er lidt nervøse for at bruge sit betalingskort på nettet, og de foretrækker derfor måske at betale via bankoverførsel. Men det er helt forkert, for man er som forbruger meget bedre stillet hvis man betaler med et betalingskort som Dankort, VISA og Mastercard. Hvis du betaler med et betalingskort kan du altid få pengene tilbage igen hvis: Netbutikken opkræver mere, end du er blevet oplyst om, at det ville koste, eller hvis varen ikke bliver leveret, eller der er hævet penge på din konto uden din accept. Og så kan du fortryde købet ved at undlade at modtage varen.

Hvis man kommer ud for en af disse situationer, skal man først gå til netbutikken og bede om at få pengene tilbageført, hvilket i de fleste situationer ikke er noget problem. Men skulle netbutikken nægte at tilbageføre pengene, så skal man gå til sin bank eller betalingskortudstederen og bede dem om at sætte pengene tilbage på din konto, hvilket de så har pligt til at gøre.

Vælg en troværdig netbutik
Inden du handler i en netbutik er det en god ide at undersøge om netbutikken virker troværdig. Netbutikken skal klart og tydeligt oplyse navn, adresse, e-mail (eller kontaktformular), telefonnummer, og CVR-nummer på sin virksomhed. Hvis du ikke umiddelbart kan finde disse oplysninger, så bør du ikke handle i butikken.

Find ud af hvad andre syntes om butikken
Brug nettet til at undersøge hvad andre har haft af oplevelser med den pågældende butik, søg på butikkens navn i søgemaskiner og debatfora.

Find den bedste pris
Der kan være stor forskel på priserne på nettet og det er derfor altid en god ide at søge efter det samme produkt hos forskellige netbutikker. Brug din foretrukne søgemaskine og søg på produktnavnet eller benyt en af de mange prissammenlignings databaser.

Find den samlede pris
Den pris som er oplyst en vare, er sjældent det endelige beløb man kommer til at betale. Ofte skal man lægge forsendelsesgebyr oven i prisen, og det kan også være at den pris du har set, er opgivet uden moms.

Hvis du køber varer i for eksempel USA eller asien, skal du regne med at der også skal betales told for at indføre varen til Danmark. For varer som er købt i EU, kan det ske at man kommer til at betale en højere moms end hvad der var oplyst, det er fordi at butikker som sælger for over et bestemt beløb, ikke skal afregne den lokale moms med den moms der er i modtagerlandet, og da Danmark har en af de højeste moms-satser vil det typisk betyde en merpris.

Udskriv prisen for købet
Inden du trykker godkend, vil du kunne se hvad omkostningerne bliver inklusiv forsendelse og moms, udskriv denne side og gem den. Husk dog at hvis du køber uden for EU så kommer der told oven i beløbet, det vil ikke være oplyst der.

E-mærket
E-mærket er en dansk mærkeordning som varetages af e-handelsfonden. Formålet med mærket er at skabe større forbrugertryghed ved at give dette mærke til butikker som overholder lovgivningens krav samt en række tekniske og etiske krav. Der er dog forbundet en omkostning ved at være tilmeldt denne mærkningsordning, og derfor er det langt fra alle netbutikker som er tilmeldt ordningen, så hvis en netbutik ikke har dette mærke er det ikke per automatik ensbetydende med at det er en dårlig butik.

Trustpilot.dk
Trustpilot kan man give en bedømmelse af de netbutikker man har handlet i, og det er der mange som gør, hvilket kan være med til at give et billede af butikkens service og pålidelighed. Så check også butikken på trustpilot inden du bestemmer dig for at handle det pågældende sted.

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
nethandel Nettet
14. oktober 2017