Han ejer månen og sælger den videre stykke for stykke

I mere end 35 år har amerikaneren Dennis Hope solgt land på månen. I 1980 registrere han et krav på månen hos den amerikanske regering og De Forenede Nationer, og da ingen af dem gjorde indsigelse, mente Dennis Hope at det var lig med en erklæring om at han havde retten til månen.

Og få år efter kravet på månen, begyndte han at sælge den videre til folk som gerne ville eje et stykke land på månen, og det han han så gjort lige siden. (Tjah, for det man man vel lige så godt når man ejer så meget månejord som man ellers ikke har så meget at stille op med, og udgifterne til driften af månen skal vel dækkes…. eller…)

Det lyder måske som en dårlig joke, men den er god nok (altså det med at han sælger land på månen). Hvis man klikker ind på lunarembassy.com, så kan man købe en hektar for 25 dollars eller hele 5 hektar for 125 dollars. Man får selvfølgelig et certifikat som dokumentation på sit ejerskab af af det købte månejord.

New York Times lavede for et par år siden en kort dokumentar som kigger på manden der gar gjort det til en god forretning at sælge månen stykke for stykke. Se den her under:

Men kan det virkelig være rigtigt at én mand kan eje hele månen (eller det der er tilbage og som han ikke har solgt endnu)? Du har nok allerede en ide om hvad svaret på det spørgsmål er, men det er faktisk en kompliceret affære når det kommer til ejerskab i rummet. Men hvem ejer virkelig månen? Er det USA, er der Rusland eller er det os allesammen? Det prøver Dr. Henry Hertzfeld, der er ekspert i rumpolitik at give svaret på i den følgende video:

 

 

Kategori:
Video Tema
-
Tags:
23. august 2018