Hundredårige giver deres bud på hemmeligheden til et godt og langt liv

Alder er blot et tal, og det kommer tydeligt til udtryk i ovenstående video hvor to mænd og en kvinde som alle har passeret de hundrede år, giver deres bud på hvordan man får et godt og langt liv.

Der findes masser af gode råd til hvordan man skal gøre og spise for at få et langt liv, men måske skal man også bare lytte til dem som rent faktisk har levet til at holde deres 100 års fødselsdag og som stadig lever et godt liv. Der deles mange gode råd i interviewet med disse hundredeårige.

De har hver deres historie at fortælle, men du vil lægge mærke til at de alle har et fællestræk som går igen, og det er ikke super sund kost eller to daglige timer i motionscenteret.

Et positivt sind og livssyn ser ud til at gå igen i alle historier, sammen med en vilje til at leve og tage imod livets forskellige faser med glæde og åbne arme. Gode relationer, gode minder og evnen til at leve i nuet, ser også ud til at være en fællesnævner i de tre historier. De snakker alle kærligt om dem der har betydet noget i deres liv, også selvom de ikke er her mere, men som stadig fremkalder gode minder. De kan alle se tilbage på deres liv og livserfaringer med glæde og taknemmelighed – også selvom alt ikke har været en dans på roser.

Nu hænger det næppe sådan sammen at man bare kan tænke positivt og så bliver man over hundrede, men noget tyder på at ens indstilling og livssyn også spiller en vigtig rolle for ens fysik og hvordan man ældes – det er der også mange videnskabelige studier som viser. Og selvom de tre her ikke har levet som sundhedsfreaks, så forstår de alligevel værdien af at spise god og reel mad, og de har nok heller ikke siddet fuldstændig inaktive foran en tv skærm hele livet.

I virkeligheden er der mange faktorer som spiller ind når det kommer til hvor gammel man bliver og hvor godt man har det gennem livets forskellige faser, og nogle af disse faktorer har man ikke selv indflydelse på. Men det skader nok ikke at se “glasset som halvt fuld” frem for at se “glasset som halvt tomt”.

Kategori:
Video
-
Tags:
17. januar 2018