Lidt hurtigere boot i Windows 7

Der findes mange små tweaks og tips som kan gøre opstarten af Windows 7 hurtigere, en af de populære og mest effektive ting er at begrænse opstarten til kun at omfatte essentielle programmer, men det kræver at man ved lidt om hvad man har med at gøre.

Her får du et lille simpelt tip som måske kan forkorte den tid det tager at boote Windows 7 en lille smule. Hvor meget du får ud af det afhænger af hvor hurtig din hardware er i forvejen.

Tricket er at fjerne den lille grafik animation som vises sammenmed opstarten, og her er fremgangsmåden:
w7boot

1. Klik på Windows start knappen og skriv ”msconfig” (uden anførselstegn) i søgefeltet og start programmet.

2. Vælg fanen ”Boot” og sæt krys i ”Ingen start med grafisk brugerflade”

3. Klik OK og genstart computeren.

Ulempen ved dette tip er at man heller ikke får vist eventuelle fejlmeddelser, så spørgsmålet er om det er de 1-2 sekunders hurtigere opstart værd.

Et andet tip som ofte ses i forbindelse med ovenstående er at man i samme dialog kan vælge ”Avancerede indstillinger” og så angive det antal processorer ens computer har for at tvinge Windows til at benytte mere end en processor under opstart. Men dette er altså en myte, for denne funktion er kun beregnet til fejlfinding hvor man kan angive et lavere antal processorer end man i virkeligheden har. Så har du et andet sted læst om dette tip og fulgt det, bør du gå tilbage og fjerne fluebenet i ”Antal processorer”.

Kategori:
Tema
-
Tags:
tips
15. november 2016