Lav et flot og personligt julekort på nettet

Traditionen med at sende julekort er efterhånden ved at forsvinde, mange nøjes med at sende en hilsen på facebook eller lignende. En af årsagerne er nok at det er blevet temmeligt dyrt at sende de gode gamle fysiske julekort med posten – specielt hvis man sender julekort til mange.

Internettet byder dog på mange gode alternativer til det fysiske julekort, og hvis man er villigt til at bruge lidt tid på, at lave sit helt eget flotte og personlige julekort, så kan services som AmoLink være en god løsning. Her kan man forholdsvist nemt oprette sit eget julekort med personlige billeder af børnene, kæledyret eller hvad man nu har lyst til. Derefter kan man pynte kortet med forskellig julegrafik, indsætte tekst og musik og det hele kan så sendes som e-mail, via facebook, som et link eller en række andre muligheder.

Det er muligt at lave et rigtig flot og professionelt udsende julekort med AmoLink, men det er ikke en af den slags sider man hurtigt går ind på og vælger et motiv, skriver en tekst og så sender det. Det kræver man vil bruge lidt til på at sætte sig ind i de mange funktioner og muligheder der tilbydes – men vil man gøre lidt mere ud af sin julehilsen end en flad besked på facebook, så har man muligheden her.

Billedet i toppen af denne artikkel viser designeren af AmoLink, og som man kan se så bliver ens julekort tilpasset visning på en smartphone, hvilket nok også er den enhed de fleste bruger til sin digitale kommunikation. Man kan dog osgå fint se det sendte julekort på en almindelig computer eller tablet.

Her under er en lille video som viser hvordan et færdigt kort kan se ud, og hvordan man kan tilpasse det i designeren. I dette tilfælde er det dog et fødselsdagskort som vises og ikke et julekort – med princippet er det samme.

Udover julekort og fødselsdagskort, kan man også bruge AmoLink til at lave fotocollager eller et smart interaktivt CV.

Her er nogle af de ting man kan tilføje sit digitale julekort:

  • Egne fotos eller fotos fra det indbyggede galleri.
  • Små annotations effekter.
  • Baggrundsmusik.
  • Egne optagelser via computerens microfon.
  • Youtube videoer.
  • Tilføje et kodeord for at kunne se kortet.

Det er gratis at bruge alle disse funktioner, men det er muligt at få adgang til flere funktioner via en abonnements ordning. Det er dog en service som er mere henvendt til erhvervslivet, end private og derfor ikke noget som man behøver at tænke på til et julekort.

Link til AmoLinks julekort-designer : amolink.com/greeting-cards

Andre alternativer til julekort

Der findes mange andre services som tilbyder at sende et julekort hjemme fra computeren eller via ens mobil. Her er et par eksempler:

Postkortet.postnord.dk
Med denne service fra Post Danmark kan kan man faktisk sende et fysisk julekort med ens eget billede eller med et billede fra galleriet. Det koster 19 kr for at sende et rigtigt postkort på den måde, men så er både porto og kort også betalt. Der findes også en app til Android og iPhone mobiler.

www.123cards.com
Her er nogle af de mere klassiske e-postkort, man vælger blot det kort man vil sende, skriver en tekst og indtaster modtagerens e-mail adresse. Der er mange fine kort, men man skal være opmærksom på, at mange kort kræver modtageren har flash installeret, hvilket vil sige det ikke virker på mobiler og tablets, eller hvis ens browser ikke har installeret flash support.

www.portablenorthpole.com
Her kan man få lavet et personligt julekort fra julemanden selv – altså ham som angiveligt holder til på nordpolen, ikke den ægte fra Grønland ;-) Der er både et gratis kort og mulighed for at vælge andre kort som koster penge. Desværre ser det ud til fokus i år er på deres premium kort, som nok kun er prisen værd, hvis det er noget man virkelig går op i.

Kategori:
Websider
-
Tags:
fritid
3. december 2019