Medicinkortet app holder styr på din medicin

For et år siden lancerede Sundhedsdatastyrelsen en app med navnet Medicinkortet til mobilen, appen giver mulighed for at få et overblik over ens medicin og forny recepter med mere. Medicinkort appen har løbende fået opdateringer og er nu et rigtig godt hjælpemiddel til dem som bruger medicin af den ene eller anden slags.

Medicinkortet kan fås som app til både Android og iPhone mobiler, og giver dig mulighed for at se udskrevet medicin for dig selv og eventuelle børn under 15 år. Udover at give et overblik over ens aktuelle medicin, så er det også muligt at anmode ens egen praktiserende læge om at forny recepter, hvilket ikke bare spare tid for dig men også for din læge.

Appen er nem at finde rundt i, så selvom man måske ikke føler sig helt så teknisk stærk, så vil de fleste kunne bruge appen og de informationer og muligheder den giver.

Når man har downloadet appen, skal man bruge sit NemID for at oprette sig som bruger. Herefter er der adgang til følgende data og funktioner:

  • Se aktuel medicin som er registeret af en læge på medicinkortet.
  • Se afsluttet medicin inden for de sidste 2 år.
  • Se den medicin som man har fået udleveret på et apotek.
  • Se hvor mange udleveringer der er tilbage på en åben recept.
  • Anmode om at få fornyet en recept på medicin som man stadig er i behandling med.
  • Har man børn under 15 år er der også muligt at følge deres medicin.

Medicinkortet kan også ses via Sundhed.dk eller fmk-online.dk, men med Medicinkortet som app har man altid nem adgang til informationer om ens medicin, hvilket gør det let at følge recepter og forny dem i tide, samtidig  kan det muligvis også kan reducere antallet af medicineringsfejl.

Hvis man mister sin mobil, er det muligt at fjerne registeringen og dermed adgangen til Medicinkortets data, via hjemmesiden fmk-online.dk. Her går man blot ind under punktet App og vælger “Nulstil registrerede enheder”.

Hent Medicinkortet app:
Google Play.
Apple App Store.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android ios livsstil
27. december 2017