Har du fået installeret mobilvarsling?

Beredsskabsstyrelsen har i samarbejde med Vejdirektoratet, DMI og Rigspolitiet, udviklet en app som skal advare borgerne via mobilen ved større ulykker og katestrofer i Danmark. App’en hedder Mobilvarsling og kan hentes gratis til Android mobiler og iPhones.

Myndighederne håber at app’en kan bidrage til at vigtig kriseinformation kommer hurtigere ud til borgerne. Indtil videre er der dog ikke så mange som har downloaded app’en endnu. I sidste uge oplyste beredskabsstyrelsen at app’en endnu kun er blevet downloadet omkring 50.000 gange, hvilket ikke er meget hvis det er formålet at få vigtige beredskabsmeddelelser ud til alle danskere. Heldigvis advarer og informere myndighederne også via andre veje som pressen, sociale medier og varslingssirener. Men har man en smartphone som kører Android eller iOS, så kan det nu alligevel være fornuftigt at få installeret mobilvarsling på sin mobil.

Der har været en række rapporteringer om at app’en kan dræne batteriet hvis man har slået GPS lokation til, men det kan slås fra og det er sandsynligvis noget som vil blive forbedret i kommende opdateringer, så det kan stadig være en nyttig og potentiel livredende app.

Man kan vælge at blive advaret og informeret om hændelser for områder man har valgt på forhånd. Det kan f.eks. være der hvor man bor og der hvor ens nærmeste venner og familie bor. Man kan også vælge hvilken type advarsler man ønsker, det er f.eks. muligt at få advarsler når myndighederne udsender bederskabsmeddelser og når vejdirektoratet udsender meldinger om akutte motorvejs- og brospæringer, og når DMI udsender varsler om storm, orkan, skybrud eller snestorm.

Der er også lavet en lille reklamefilm for app’en som du kan se her under. Heldigvis er scenariet i videoen ikke så realistisk, men det er altid godt at være på den sikre side ;-)

 

Del informationen om app’en så flere kan få glæde af den, og download den selv til din mobil.

Mobilvarsling kan hentes til iPhone her og til Android mobiler her.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android Informativ ios
15. november 2016