Brain.fm hjælper dig med fokusere, slappe af eller sove

Mange studier har vist at musik har en effekt på hjernen, det kan f.eks. hjælpe med at man komme i godt humør, slapper af eller blive mere fokuseret. Jeg er selv en af dem som arbejder bedst når der kører noget musik i baggrunden, så Spotify kører næsten altid når jeg arbejder. Men måske findes der et bedre alternativ – Brain.fm mener i hvert fald deres webtjeneste dramatisk kan forbedre områder som fokusering, afslapning og søvn.

Det hele fungerer ved at man logger ind på brain.fm, og her vælger man så om man har behov for at bliver mere fokuseret, blive mere afslappet eller har behov for at komme til at sove. Herefter bliver der så afspillet noget musik der er genereret af kunstig intelligens på baggrund af nogle algoritmer.

Det lyder måske lidt hokus-pokus-agtigt, men det bygger på mange års forskning inden for hjernebølger og tests med EEG analyser. Og efter selv at have testet det et par gange så virker det faktisk til at have en bedre effekt end almindelig musik, når jeg skal arbejde fokuseret eller slappe af efter en begivenhedsrig dag.

Det er vigtigt man lige finder den rigtige lydstyrke, for hvis det er for højt så synes jeg hurtigt det virker irriterende at høre på, og er det for lavt så virker det ikke rigtig.

Man kan prøve tjenesten gratis 7 gange, herefter kræver det en profil og et betalt abonnement. Umiddelbart synes jeg det er for kort tid til, at teste om det er en service som man får nok ud af  til, at man også vil betale for det. Men har man problemer med at arbejde fokuseret i længere tid eller har man svært ved at slappe af og sove, så er det da et forsøg værd.

Der er endnu ingen app, men det skulle være noget de arbejder på. Indtil da, kan man findes siden her: brain.fm

 

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
fritid livsstil
15. november 2016