Tænk at ugler kan være så nuttede

Når nogen siger ugler, så er min første tanke, selvlysende øjne i nattens mørke og uglegylp – altså ikke noget jeg umiddelbart ville forbinde med nuttethed. Men tænk, ugler kan faktisk være rigtig søde og nuttede, se bare de tre ugle videoer her under.

Kæleugle
Der er mange kæledyr i de danske hjem, nogen har hund, kat, kanin, marsvin eller kanariefugl. Men måske kunne en kæleugle som i videoen her under, være lige så godt? Det ser i hvert fald rigtig sødt ud når der bliver kælet for den her.

 

Ugle i bad
Her får en lille ugle sig et bad, og det ser bare så sødt ud som den ligger der og nærmest ligner en nutted udgave af en gummiand i et badekar.

 

Den tamme ugle Dumbo
Her er en kæleugle fra Nepal. Uglen hedder Dumbo og er en meget tam ugle, som er med familien næsten alle steder de tager hen. I videoen her under kan man se uglen spise morgenmad sammen med familien, og når den er med ude at gå tur i junglen eller køre bil.

 

Ugler som kæledyr

Hvis du nu sidder og tænker at dit næste kæledyr skal være en ugle, så må jeg desværre skuffe, for i Danmark skal man have en speciel godkendelse til hold af rovfugle og ugler, og den får man ikke bare fordi man synes ugler er nuttede, men hvis du virkelig gerne vil have en ugle, så kan du finde lidt information om hold af rovfugle og ugler på falconer.dk.

Hvis du er heldig, så kommer der måske en ugle forbi og besøger dig – jeg havde i hvert fald besøg af en den anden morgen, den sad og sov på taget af mit brændeskur, som du kan se på billeder her under.

ugle

 

Kategori:
Video
-
Tags:
dyr Sødt
15. november 2016