Hvad er det der kører i baggrunden?

På enhver computer kører der hele tiden en lang række processer, det er små programmer som kører ubemærket i baggrunden. Nogle af disse processer kan dog lægge beslag på en del system ressourcer, og være med til at computeren bliver langsommere. Der kan sågar være tale om spyware eller trojanere som giver hackere fri adgang til din computer.

Man kan få vist en liste over de processer der kører i baggrunden ved at trykke CTRL+ALT+DEL og vælge fanebladet processer (vista brugere skal lige vælge ”start Jobliste” før processer kan vælges). På listen kan man se processens navn, og hvor meget hukommelse og processorkraft de enkelte processer beslaglægger. Men man får ikke meget information om hvad det egentlig er for et program og hvad det skal gøre godt for, men hvis man gerne vil vide mere om de enkelte processer så er der rigtig god hjælp at hente på hjemmesiden processlibrary.com.

Processlibrary.com er et opslagsværk over alverdens processer, og her kan man nemt søge på den process man vil vide mere om. Hvis siden kender processen (hvilket den næsten altid gør), så får man en række informationer om hvad det er og hvad formålet med processen er. Samtidig kan man på en skala se hvor sikker eller usikker programmet er, og man får også en anbefaling af hvad man bør gøre med den pågældende process.

En anden rigtig smart feature er sidens process-scanner, med den kan man køre en scanning af alle de processer man har kørende på computeren, og herefter få svaret på hvad de gør og om man skal lade dem køre eller forsøge af stoppe eller fjerne dem. Det er specielt et godt værktøj hvis ens computer er begyndt, at blive lidt langsomt.

Link: www.processlibrary.com

Kategori:
Websider
-
Tags:
Windows
15. november 2016