Nye regler når du handler på nettet

Der er nye regler og vilkår på vej for forbrugere og erhvervsdrivende, og det har især betydning når man handler på nettet. De nye regler som er en konsekvens af de nye fælles EU-regler for blandt andet e-handel, træder i kraft fra 13. juni.

De nye regler beskytter forbrugeren bedre på enkelte områder, mens der på andre områder er tale om en direkte forringelse af forbrugervilkårene. Hvis du f.eks. fortryder et køb skal du fremover tydeligt gøre netbutikken opmærksom på det, og det er dit ansvar at bevise at du har gjort det det er således ikke længere nok bare at undlade at modtage pakken eller sende den tilbage til netbutikken.

Fremover er du som forbruger også ansvarlig for varen indtil den kommer tilbage til netbutikken, og du hæfter selv, hvis varens værdi forringes eller hvis den forsvinder under fragten. Den offentlige forbruger portal har lavet en guide til hvordan du fortryder dit køb på den rigtige måde, og du kan finde guiden via dette link.

Netbutikkerne får til gengæld større krav om hvad de skal oplyse forbrugerne om inden købet.

På forbrug.dk kan du læse mere om de nye e-handelsregler, og vi anbefaler du bruger lidt tid på at sætte dig ind i dem, hvis du handler på nettet. Fremover har du nemlig et større ansvar for varen og der er større krav til dig som forbruger hvis du skulle fortryde dit køb

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
Nettet
14. oktober 2017