Se tilblivelsen af dette flotte maleri i tidevandsbugt

I videoen her for oven kan du se tilblivelsen af et street art maleri, som kun er fuldt synlig ved lavvande og med tiden vil det forsvinde helt igen.

Vadehavet er et populært turistmål her i Danmark på grund af tidevandet, som blotlægger havbunden ved lavvande. Forskellen på høj og lavvande er omkring 2 meter. Men hvis man vil opleve tidevand med endnu højere forskel på høj og lavvande, så kan man tage en tur til Canada´s Bay of Fundry, hvor højdeforskellen på tidevandet når over 6 meter.

Og videoen her for over er netop fra bay of Fundry området, hvor gadekunstneren Sean Yoro (kendt som Hula) har lavet et flot kunstværk under tidevandets besværlige arbejdsforhold.

Det har taget ni dage at færdiggøre værket, og hver dag måtte Yoro tilpasse sig tidevandets stigen og falden på over 6 meter. Det har været noget af en udfordring at stå på det lille surfbræt og skulle male mens tidevandet er steget og faldet, ligesom det har været en udfordring at få malingen til at hæfte på muren som har skiftet mellem at være våd, tør og hel dækket af vand.

Yoro bruger kun øko-venlig maling som med tiden vil blive vasket helt væk af havet, så skulle du komme til Canada en dag er det ikke sikkert du vil kunne se det, men heldigvis er maleriet bevaret fotos og denne video.

Du kan se billeder af dette og mange flere fantastisk flotte malerier af samme type på Yoro´s hjemmeside og på hans Instagram side. På hjemmesiden kan man også købe print af hans værker, hvis man skulle ønske dette.

Til nogle af de mere spektulare værker hører blandt andet malerier på isbjerge og isflader. Mange af malerierne er lavet ved og i vand, hvilket ikke er helt tilfældigt da Yoro brugte meget af sine teenageår på at surfe inden han opdagede sin passion for gadekunsten.

Kategori:
Video Websider
-
Tags:
flot kultur
27. december 2017