Sjov statistik om dit navn

Statistik kan bruges til at estimere sandsynligheden for alverdens ting. Statistik kan være et nyttigt værktøj i mange sammenhænge, det også misbruges til at “bevise” stort set alt, hvis man udvælger de rigtige parametre og så kan det bruges til sjove underholdende ting som det nye navnehjul fra Ugebrevet A4.

Navnehjulet har samlet statistik om bl.a. indkomst, straf, bopæl og arbejde for 5,2 mio. danskere. På navnehjulets webside, kan man indtaste sit navn og se en række statistiske facts om personer som deler samme navn.

Man kan f.eks. se at Jens typisk er en midaldrende mand på 54 år, mens gennemsnittet af befolkningen er 41 år. Han er mindre ledig og tjener 34 % mere end gennemsnittet, og der er god chance for at han er gift. Jens er også mindre kriminel end gennemsnittet og så taler sandsynligheden for at han bor på Mors, i Lemvig eller Thisted. Så det er slet ikke så ringe, at være velsignet med navnet Jens. Mindre heldigt ser det ud hvis man hedder Ronny, for ifølge statistikken er han single og bor alene, og så er han mere ledig og kriminel end gennemsnittet. Og ja fordommen om at Brian er mere kriminel end gennemsnitter er rigtig nok, men selvom han også er mere ledig end gennemsnittet så har han alligevel en højere løn end den gennemsnitlige dansker.

Ud over at tjekke dit eget navn, kan du selvfølgelig også lige tjekke op på din næste date eller kæreste for at se hvor sandsynligt det er i bliver gift, om vedkommende har et godt job og indkomst mv. Og nu du er i gang, så tjek lige din nabo, kollega og hvilket navn der er bedst for dine kommende børn eller børnebørn.

Kategori:
Websider
-
Tags:
Informativ
15. november 2016