Norsk faldskærmsudspringer tæt på at blive ramt af meteorit

Da norske Anders Helstrup, var skydiving over Oslo, havde han en følelse af der var et eller andet, men han registrerede ikke hvad der skete. Det var først da han landede på jorden, og straks kiggede de optagelser igennem som kameraerne på hans hjelm havde optaget, at det gik op for ham hvad der faktisk var sket, og at det nær havde kostet ham livet. Nogle få meter fra ham var der nemlig en meteorit på vej mod jorden i høj fart, og havde den ramt ham så havde det været fatalt – som de siger i videoen “Forestil dig en sten på omkring 5kg som rammer dig i brystet med 300 km/t” Hvis Anders var hoppet en brøkdel af et sekund senere eller han havde haft en anelse anden retning, var meteoritten ikke fløjet forbi, men igennem ham.

Der er sandsynligvis tale om en asteroide fra asteroidebæltet mellem Mars og Jupitor, som har hoppet rundt i asteroidebæltet og langsomt blevet trukket mod solens tyngdekraft. Efterhånden har den fået mere og mere fart på og tilfældigvis er den blevet indfanget af Jordens tyngdekraft, hvorefter den har sat kurs mod jorden og i dette utrolige tilfælde passeret lige forbi Anders som var ude at springe med faldskærm denne dag.

Det er ikke usædvanligt at jorden bliver ramt af meteoritter, og de er ofte blevet filmet på vej hen over himlen fra jorden. Men det er første gang nogen har passeret et meteorit så tæt på i luften, og så samtidig været så heldig at filme det – og endnu heldigere uden at blive ramt.

Kategori:
Video
-
Tags:
WFT
15. november 2016