Hjemmelavet hoverboard slår Guinness verdensrekord

 

Folk har drømt om det her lige siden man kunne se Marty McFly svæve rundt på et hoverboard, som skulle være fremtidens afløser for et skateboard i “Back to the Future” filmne. Og der har da været utallige forsøg på at lave et fungerende hoverboard i virkeligheden, selvom det indtil nu på ikke helt er lykkedes noget at komme i nærheden af det vi kunne se 2. og 3. Back to the Future film.

Men nu har en modig og opfindsom mand lavet sin egen hoverboard prototype, og samtidig fået sin hover-flyve-tur optaget i Guinness rekordbog, for den længste tilbagelagte afstand på et hoverboard. Manden hedder Alexandru Duru og er fra Canada, og det lykkedes ham at tilbagelægge 275,9 meter svævende over vandet inden turen endte. Han behøvede kun tilbagelægge 50 meter for at slå den tidligere rekord.

Hoverboardet ligner dog ikke helt det Marty McFly havde i filmene, men er bygget efter samme princip som en typisk quadcopter, hvor quadcopteren eller i dette tilfælde hoverboardet holdes svævende af fire nedadvendte propeller.

Man skal dog nok ikke forvente hoverbordet i butikkerne i en nær fremtid, og de fleste ville nok også blive smidt af inden de nåede ret langt, Alexandru Duru har trodsalt selv udviklet boardet og har en del træning i at betjene det.

Kategori:
Video
-
Tags:
flot
15. november 2016