Når du sover spiser du ufrivilligt edderkopper… eller gør du?

Når solen går ned og mørket falder på, går vi i seng og lægger os til at sove, men edderkopperne kommer frem og kravler på dig, og så elsker de varme fugtige steder som f.eks. din mund. Derfor spiser vi mennesker hvert år omkring 8 edderkopper i søvne uden at vide det… eller det er i hvert fald hvad en sejlivet myte som eksistere både i folkemunde og på internettet fortæller. Men kan det nu også være rigtigt?

I videoen her under har Shane valgt at teste denne myte. Så han har allieret sig med en kvinde som er rigtig glad for edderkopper, og som har taget et par eksemplarer med til at teste teorien. Shane ofre sig som testperson og foregiver at sove med åben mund som så… ja se selv med i videoen her under, men først en lille advarsel: hvis du lider af ekstrem araknofobi, så hop videre til efter videoen, for så har du ikke lyst til at se denne video.

 

Som dette lille eksperiment vider, så er der faktisk ikke den store risiko for at spise edderkopper mens man sover. Det er ganske enkelt kun en myte uden hold i virkeligheden, for selvom edderkopper godt nok er aktive om natten, så foretrækker de fred og ro, og de vandre ikke frivilligt ind i din mund – faktisk vil de helst undgå den. Så du kan trygt sove både med åben og lukket mund, uden at være nervøs for ufrivilligt at indtage proteiner i form at edderkopper mens du sover.

Kategori:
Video
-
Tags:
Informativ
15. november 2016