Sundhedsapps

Dansk hjemmeside viser vej til de bedste sundheds apps

Der findes et hav af mobil apps som angiveligt skulle kunne forbedre din sundhed, såvel fysisk som psykisk. Men det er langt fra alle som er lige gode, og selvom man som ved alle andre apps kan læse bruger anmeldelser, så kan det være svært at gennemskue om de faktisk lever op til hvad der loves og hvordan det ser ud med datasikkerheden for de sundhedsdata man eventuelt afgiver.

Men den danske hjemmeside Mindapps.dk, skal gøre det nemmere for såvel brugere som behandlere, at vælge sikre apps af høj kvalitet. På hjemmesiden kan man søge efter apps til forskellige målgrupper, herunder mange psykiske lidelser som b.la. Depression, Stress, Angst, ADHD, Fobier og lignende. Men her er også apps som kan hjælpe med en livsstilsændring og motion.

Man kan også afgrænse apps til bestemte aldersgrupper og til det mobilsystem man har (Android eller iOS). Der er i det hele taget gode muligheder for at finde frem til lige den type app som man selv vil kunne have gavn af.

Hver app har fået en karakter der vises som mellem 1 og 3 stjerner og man kan se hvilket sprog appen er på. Derudover vises en lang række andre relevante informationer som f.eks. datasikkerhed, om der er udført kliniske tests og hvilke funktioner appen tilbyder.

Det er Psykiatrien i Region Syddanmark som står bag udviklingen og vedligeholdelsen af hjemmesiden. Og den er lavet i samarbejde med brugere og eksperter i datasikkerhed og sundhedsteknologivurdering. Derudover er det behandlere i psykiatrien som har deltaget i test, screening og anmeldelse af de enkelte apps. Så der ligger altså en langt mere professionel og faglig vurdering af de enkelte apps, end de anmeldelser apps får tildelt i deres officielle app butikker.

Udover guiden til de bedste sundheds apps, så tilbyder siden anden nyttig information om blandt andet beskyttelse af ens datasikkerhed i forbindelse med brug af sundheds apps.

Link: MindApps.dk

Kategori:
Websider
-
Tags:
android Informativ ios livsstil
18. januar 2017