Test din hørelse med Mimi

Mimi er en App som er designet til at hjælpe dig med at teste og forbedre din hørelse.

Appens hoved funktion er hørelsestest, som giver en masse statistik og information om din hørelse. Når du har hentet appen, kan du straks gå i gang med at teste din hørelse. Inden du går i gang skal du bruge et par hovedtelefoner og nogle stille omgivelser. Man får det bedste resultat ved at benytte nogle specifikke hovedtelefoner som f.eks. Apples hvide standard hovedtelefoner eller andre specifikke hovedtelefoner som kan vælges inde i Mimi-appen.

Testen fungerer på samme måde som når man får lavet en professionel hørelsestest. Når man høre en lyd i henholdsvis venstre og højre øre, skal man angive det ved at trykke på en knap inde i appen. Under testen bliver der afspillet en række lyde ved forskellige frekvenser. Og når testen er færdig kan man straks aflæse resultatet og dykke ned i detaljerne.

Det giver sig selv at man ikke opnår samme nøjagtighed med en mobil, et par hovedtelefoner og en app som hvis man får lavet en test hos et professionelt Hørecenter eller lignende. Men alligevel skulle denne app give en god og brugbar indikation af hvordan det står til med hørelsen.

Efter testen giver Mimi nogle bud på hvordan du kan komme til at høre bedre ved at lade Mimi tilpasse lyden. Man kan f.eks. prøve at lytte til noget musik og så skrue op eller ned for Mimi´s tilpasning af lyden. Man kan også prøve at høre lyde fra omgivelserne ved at optimere lyden til ens hørelse ved hjælp af mobilens mikrofon og hovedtelefonerne. Det er planen at der senere skal komme en selvstændig App som kan bruges til at lytte til musik og omgivelser på en måde som passer bedre til lige præcis den hørelse man har.

Selvom min hørelse ifølge testen var ganske udmærket, så kunne jeg sagtens høre flere detaljer af den afspillede musik med Mimi. Jeg ved dog ikke om jeg umiddelbart vil sige det lød bedre, men det er måske en vanesag. Men prøv selv, appen er gratis.

Her er en lille video om Mimi og teamet bag:

 

Hent Appen til iOS her: Apple Appstore

Appen til Android er i skrivende stund ikke helt færdig, men hold øje med hjemmesiden Mimi.io, hvor man også kan angive sin mail for at blive informeret når den er klar til Android.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
15. november 2016