Se hvordan tiden går hurtigere jo ældre du bliver

Du har sikkert selv lagt mærke til det, eller hørt ældre mennesker nævne hvordan tiden virker til at gå hurtigere og hurtigere jo ældre man bliver. Det er fordi den tid vi oplever er relativ i forhold til den tid vi kan måle og sammenligne med.

Maximilian Kiener, som er en designer fra Østrig har lavet en digital tidslinje af vores liv som viser hvordan den oplevede tid bliver kortere og kortere jo ældre man bliver. Siden motto er “Livet er kort. Gør ting nu!”

Siden som hedder Why Time Flies, viser en teoretisk tidslinje fra 0 til 100 år, som man kan scrolle gennem og se hvordan tiden og årene går hurtigere og hurtigere. Som Kiener skriver, vil det med som så mange andre ting, i starten kræve lidt tålmodighed at scrolle igennem, men til slut vil det være ovre hurtigere end du troede eller håbede.

Tiden flyver

Siden bygger på en teori fra den franske filosof Paul Janet, som siger at efterhånden som vi bliver ældre, så vil et år af vores liv blive en mindre og mindre procentdel af vores samlede liv. Og det giver os opfattelsen af at tiden går hurtigere og hurtigere. Ifølge Janet’s teori er halvdelen af vores oplevede liv allerede ovre når vi er 18 år gamle. Der er som med alle andre teorier uenighed om denne teori og der er forskellige udgaver af den, og så er der stadig rigtig meget vi ikke forstår om tid og vores neurologiske oplevelse af den, men jeg tror de fleste som er kommet lidt op i årene kan nikke genkendende til at der er noget om snakken.

Se siden her: Why Time Flies

Kategori:
Websider
-
Tags:
livsstil
15. november 2016